Dit jaar weet de Nasdaq 100 index opnieuw in positieve zin op te vallen. Al jaren weet de techbeurs te outperformen. De coronacrisis pakt vooralsnog redelijk goed uit voor de techsector. Diverse technologiebedrijven zagen immers hun omzet exploderen. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan een bedrijf als Amazon. Het belang van ‘The Big 5’ begint ondertussen wel zorgwekkend te worden.

Het coronavirus is nog lang niet verslagen. In Europa worden de maatregelen weer aangescherpt nu een tweede coronagolf dreigt. Volgens sommige virologen hangt zelfs een nieuwe ‘lockdown’ boven ons hoofd. Uiteraard zal dit afhangen van de effectiviteit van de huidige maatregelen en de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Is dit een gezond beursteken?

Mocht er een nieuwe lockdown komen, dan kan Amazon weer rekenen op een stijgende omzet. De webshops draaiden tijdens de eerste lockdown ook al overuren. Dat is ook een van de redenen waarom het aandeel dit jaar op de beursvloer zo goed weet te presteren. Overigens wisten ook de andere techgiganten goede zaken te doen.

Uit onderzoek van Statista blijkt dat de aandelen Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet en Facebook op dit moment voor 46% de richting van de Nasdaq 100 index bepalen. Op de bovenstaande illustratie is dat in beeld gebracht. Nog nooit eerder hadden 5 aandelen zoveel invloed op een index. En het is dus ook maar sterk de vraag of dit wel een gezond beursteken is.

Juist nu zijn de verschillen op de financiële markten immens groot.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.