Tesla CEO Elon Musk is een grote fan van de meme-munt dogecoin. Hij heeft deze digitale munt al verschillende keren ‘gepumped’ door er over te tweeten. Tot grote onrust bij verschillende crypto investeerders want dogecoin heeft helemaal geen echte waarde of nuttige toepassing in de reële wereld. Het werd ooit gecreëerd als grap. Het feit dat Musk hierover tweet en verschillende beleggers hiervoor opwarmt, is zorgwekkend, aldus bitcoin bulls.

Dogecoin blijft één van de favorieten van Tesla CEO Elon Musk. Hij tweet er regelmatig over met als gevolg dat een meute particuliere beleggers zich massaal stort op deze nutteloze digitale munt. Nic Carter, een durfkapitalist en fervent bitcoin bull, is van mening dat Musk zijn tweets zorgwekkend zijn en veel schade kunnen veroorzaken bij deze particuliere beleggers.

Unfortunately a lot of retail punters are going to lose money on dogecoin in the long term because there’s really not much there in terms of interesting technology.

Pump and dump?

Dogecoin werd in 2013 gecreëerd als grap op basis van de ‘doge meme’. Het is een digitale munt zonder waarde of toepassingen in de echte wereld en toch wist deze munt fors te stijgen de afgelopen weken omwille van de hype die Elon Musk errond creëert. Carter vreest dat de waardering te hoog is opgelopen waardoor de kans op een crash hoog is.

De voormalige hedgefondsmanager vergeleek de opmerkingen van Musk over dogecoin met zijn beruchte tweet in 2018, waar hij beweerde dat hij overwoog Tesla privé te nemen voor 420 dollar per aandeel. Musk stemde ermee in om een boete te betalen en trad af als Tesla-voorzitter om een schikking te treffen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over deze kwestie.

Over de grote investering van Tesla in bitcoin is Carter wel te spreken, hij vindt het in ieder geval interessant. Echter twijfelt hij of het wel zo een slimme zet is om geld van investeerders in bitcoin te steken. Vooral gezien de digitale munt aan een recordkoers noteert.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven