Morgen wordt in China het Chinese nieuwjaar gevierd. Vanaf dat moment breekt er voor de Chinezen een nieuw jaar aan en dit jaar staat in het teken van het jaar van de Os. Voor beleggers kan dit goed nieuws betekenen, want historisch gezien weten de beurzen tijdens een dergelijk jaar goede zaken te doen.

De Chinezen zullen blij zijn dat ze het jaar 2020 kunnen afsluiten. Dit jaar stond voor de gehele wereld in het teken van het coronavirus. China viel daarbij in negatieve zin op, omdat het virus daar ontstaan is. Nog steeds staat niet vast hoe het virus in dat land ontstaan is.

Beurzen profiteren normaliter van het jaar van de Os

Inmiddels heeft de Chinese overheid het dodelijke virus al maanden onder controle. Op dat gebied vallen de Chinezen juist in positieve zin op. De daadkrachtige regionale lockdowns hebben het virus weten in te dammen. En als gevolg daarvan zijn er nog maar weinig beperkende maatregelen in het land van kracht.

Vanaf morgen start het jaar van de os. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke, is te zien dat dit Chinese jaar historisch gezien het beste beursjaar ooit is. Gemiddeld genomen weet de S&P 500 index tijdens een dergelijk jaar met 13,56% in waarde te stijgen. Nooit eerder werden de beurzen tijdens het jaar van de os geconfronteerd met een beursdaling. Wat dat betreft zijn de verwachtingen dus hooggespannen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!