Niet alleen de beurzen wisten vorig jaar maart een stevige bodem neer te zetten, ook de olieprijs wist dit te doen. Vanaf dat moment gerekend is de olieprijs aanzienlijk in waarde gestegen. Inmiddels betaal je voor een vat ruwe olie al meer dan $ 60. De vraag is alleen of de prijsrally bij olie ook de komende tijd kan standhouden.

Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat de olieprijs al een tijdje in de lift zit. Je wordt er immers in het dagelijks leven mee geconfronteerd. Zo zijn de brandstofprijzen tijdens de voorbijgaande maanden aanzienlijk gestegen. En dat is ook niet verwonderlijk, want de olieprijs noteert op dit moment aan het hoogste prijsniveau sinds het jaar 2019.

Beleggers moeten deze grafiek in de gaten houden

Toch is het nog maar de vraag of de oliestieren deze prijsrally intact weten te houden. Zo laat technisch analist Chris Kimble weten dat de olieprijs op dit moment met een belangrijke weerstandszone geconfronteerd wordt. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is deze weerstandszone in beeld gebracht. Eigenlijk betreft het een dubbele weerstand; namelijk de dalende weerstandslijn die al sinds het jaar 2008 van kracht is en de weerstandszone die rond de $ 65 ligt.

Deze ‘dubbele weerstand’ kan er uiteindelijk voor zorgen dat er een einde komt aan de indrukwekkende prijsrally bij het zwarte goud. Oliebeleggers doen er daarom verstandig aan om deze grafiek nauwlettend in de gaten houden. Ook binnen de oliemarkt kan het sentiment immers razendsnel veranderen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>