Tijdens de handelssessie van gisteren wisten de wereldwijde beurzen goede zaken te doen. Met name in de VS was er sprake van een indrukwekkende herstelbeweging. Dat was overigens ook wel hard nodig, want tijdens de handelsdagen daarvoor had Wall Street het niet gemakkelijk. De Put/Call Ratio laat zien dat beleggers mogen hopen op een nieuwe bodem.

De Put/Call Ratio kan gezien worden als de indicator die meet in hoeverre de verkopers en kopers met elkaar in evenwicht zijn. Loopt de Put/Call Ratio op, dan zijn er simpelweg meer beleggers die inspelen op een dalende beursbeweging (ten opzichte van de kopers). En tijdens de afgelopen handelsweken is dit percentage langzaam maar zeker opgelopen.

Beleggers mogen hopen op een nieuwe bodem op Wall Street

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat de Put/Call Ratio al een tijdje in de lift zit. Inmiddels is de indicator in de ‘groene zone’ terechtgekomen en dat betekent normaliter juist goed nieuws voor de aandelenmarkten. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de S&P 500 index tijdens de voorbijgaande 4 jaar meermaals een stevige bodem wist neer te zetten indien er sprake was van een soortgelijke notering bij de Put/Call Ratio.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat dit mogelijk niet het geschikte moment is om pessimistisch gestemd te zijn. Een krachtige herstelbeweging lijkt immers nog steeds op komst te zijn.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar