De kogel is door de kerk en het is officieel. Superster Lionel Messi ruilt noodgedwongen zijn vaste club FC Barcelona in voor het Franse Paris-Saint-Germain. Hij heeft een contract getekend voor twee jaar en zou jaarlijks 41 miljoen dollar plus bonussen verdienen. Een deeltje van zijn salaris zal worden uitbetaald in crypro, namelijk $PSG Fan Tokens.

Hetgeen onwaarschijnlijk leek is dan toch realiteit geworden. Lionel Messi verlaat na 21 jaar FC Barcelona en heeft een contract van 2 jaar getekend bij het Franse Paris-Saint-Germain. De Argentijnse superster zou er jaarlijks 41 miljoen dollar verdienen, exclusief bonussen.

Het meest opvallende aan deze deal is dat Messi voor een deeltje wordt betaald in crypto. In het ‘welkomspakket’ dat hij ontvangt, zit een groot deel $PSG Fan Tokens. Deze ontwikkeling zorgt voor een rally van de digitale munt. De token werd gecreëerd in 2020 met het cryptoplatform Socios.com en is er in de eerste plaats om een nieuwe ‘fan community’ op te bouwen.

Crypto

Dit is niet de eerste keer dat een bekende sporter wordt betaald in crypto, echter is deze deal opvallend gezien het gaat over één van de bekendste voetballers allertijden en één van de meest invloedrijke club ter wereld. Cryptoliefhebber zijn alleszins tevreden met de ontwikkeling.

Marc Armstrong, chief partnerships bij PSG, zei dat de samenwerking met Socios.com nieuw publiek aantrekt en een nieuwe manier van digitale inkomsten genereert. Alexandre Dreyfus, CEO van Socios.com, zei dat hun rol binnen de sportwereld steeds groter wordt.

Fan Tokens and Socios.com play an increasingly prominent role across sport at the very highest level.

De ’transfer’ van Messi naar PSG zal naar verwachting veel commerciële inkomsten opleveren, onder meer via de verkoop van voetbalshirts. Toen Cristiano Ronaldo in 2018 tekende voor Juventus, werd in slechts 24 uur voor meer dan 60 miljoen dollar aan shirts verkocht.

Bronnen: Sam Shead – CNBC

Foto: Département des YvelinesFlickr – CC BY-ND 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven