Er is heel wat om te doen geweest, het betalende blauwe vinkje bij Twitter. Maar ze lijken ermee de toon te zetten. Meta, moederbedrijf van Facebook en Instagram, vindt het een goed idee en is van plan hetzelfde principe in het leven te roepen waarbij gebruikers kunnen betalen voor een geverifieerde abonnementsservice. 

Voor 11,99 dollar per maand op het web en voor 14,99 dollar per maand op iOS kunnen gebruikers van Meta’s Instagram en Facebook een blauw tekentje van verificatie verkrijgen voor hun profiel. De dienst wordt eerst geïntroduceerd in Asutralië en Nieuw-Zeeland en vervolgens in anderen landen. Ze volgen hiermee het voorbeeld van Twitter’s blauwe vinkje.

Volgens CEO Mark Zuckerberg verhoogt deze dienst de authenticiteit en veiligheid op hun platformen. Voorheen kregen opmerkelijke gebruikers, zoals politici, leidinggevenden, leden van de pers en organisatie reeds zulke ‘status’. Iedere gebruiker kan dit nu kopen.

This new feature is about increasing authenticity and security across our services.

Twitter vs Meta

Twitter had in het begin problemen met deze dienst omdat mensen zich voordeden als iemand anders en toch een blauw vinkje kregen. Meta gaat het anders aanpakken door voorwaarden op te leggen. Zo moeten gebruikers ouder zijn dan 18 jaar en een bewijs van identiteit voorleggen.

In tegenstelling tot Twitter, zullen gebruikers van Instagram en Facebook die al geverifieerd waren, niet teruggeschakeld worden naar basisprofielen tijdens de testperiode. De kans bestaat er wel in dat er nog zaken gewijzigd zullen worden na een succesvolle testperiode.

Bronnen: Ashley Capoot – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>