De jongere generatie – de millennials – zetten nog maar hun eerste babystapjes op de beursvloer. Maar naarmate ze ouder worden, zal hun inkomen stijgen. Hierdoor gaat deze generatie automatisch meer beleggen. Volgens Bank of America zijn er specifieke aandelen die daarvan zullen profiteren.

BoA gaat zelfs nog verder. Na de millennials komen de centannials, de generatie geboren rond de eeuwwisseling. Deze generatie kan tot 100 jaar oud worden. Millennials zijn nu al groter dan de baby boom generatie en de centannials zullen het stokje van de millennials over enkele jaren overnemen. Er zit dus duidelijk wat koopkracht op de beurs aan te komen.

De jongere generatie heeft meer oog voor diversiteit, globalisatie, nieuwe technologieën en ondernemerschap zoals nooit tevoren. Dit heeft zijn invloed op de aandelenmarkt de komende decennia. Bank of America denkt dat de volgende sectoren de komende decennia de belangrijkste thema’s worden op de aandelenmarkt:

Tech en entertainment

De jonge generatie wordt groot met de smartphone in de hand. Ook sociale media is niet meer weg te denken. Aandelen als Apple, Facebook, Amazon, Netflix,… zullen hier van profiteren.

De bewuste consument

Jongeren hebben een andere kijk op consumptiegedrag. Ze shoppen meer online en kijken meer naar gezondheid en wellness. Ze reizen ook veel liever. Dit kan in het voordeel spelen van bijvoorbeeld Eagle Outfitters, Starbucks, Fitbit of Under Armour.

Een huis

Jongeren zullen door de gevolgen van de financiële crisis waarschijnlijk later een huis kopen, maar uiteindelijk zal het er toch van komen. Dit speelt in de kaart van bedrijven als Home Depot en Lowe’s.

Opleiding

Jongeren hechten veel belang aan opleiding. Ze willen blijven leren en blijven evolueren. Ze zullen dit later ook aan hun kinderen doorgeven. Dat is positief voor Adobe Systems, Alphabet, HP en Microsoft Corp.

Financiën

De jongere generatie is er ook een die technologie brengt in hun financieel beheer. Ze zullen steeds meer leningen aangaan via het internet. Pensioensparen zal ook veel minder via een bank verlopen. Enkele publiek genoteerde bedrijven in deze sectoren zijn First Data Corp en On Deck Capital Inc.

Bron: Bloomberg

Foto Credit: iStock