Luiz Alves Paes de Barros is een soort van lokale God in het Braziliaanse Sao Paulo. Ze noemen hem de ‘anonieme miljardair’ omdat hij in alle stilte een enorm fortuin bij elkaar kreeg. Hoe? Simpelweg door aandelen te kopen die niemand anders nog moet hebben.
Eind 2015 kocht hij via zijn investeringsmaatschappij Alaska Investimentos Ltda. aandelen van Magazine Luiza SA. Dit was geen evidente keuze aangezien Brazilië de laatste jaren door een diepe recessie gaat. Maar het loonde. In 2016 was Magazine Luiza een van de beste aandelen ter wereld met een stijging van meer dan 1.000%.
De retailer van apparaten en elektronica ging door een diep dal en stond enorm goedkoop genoteerd, aldus Luiz Alves Paes de Barros. Een bank bood 300 miljoen real voor een licentie op verlengde garanties terwijl de marktwaarde van de retailer slechts 180 miljoen real bedroeg. Of de bank was dom of de waarde was daar, zei de miljardair.
Luiz Alves Paes de Barros begon zijn investeringsfonds pas in juli 2015. Daarvoor belegde hij gedurende 50 jaar enkel voor zichzelf. In 2016 is hij direct het 2e beste fonds van Brazilië met een rendement van 143% tegenover 33% voor de Braziliaanse Ibovespa.
4 nieuwe aandelen op zijn radar
Momenteel heeft Luiz Alves Paes de Barros opnieuw 4 aandelen op het oog: Fibria Celulose SA, Braskem SA, Marcopolo SA en Vale SA. ‘De aandelenmarkt is deze bedrijven vergeten’, zegt hij.
4 maanden geleden kocht hij aandelen van de petrochemieproducent Braskem nadat de beurskoers 20% onderuit ging. Ondertussen staat het aandeel opnieuw 48% hoger. De producent van pulp, Fibria Celulose kocht hij onlangs. De waardering is momenteel maar de helft van het gemiddelde van de afgelopen 2 jaren.
Marcopolo, producent van vrachtwagens en bussen, is een belegging op de rebound van de Braziliaanse economie en grondstoffenproducent Vale zal daar ook van profiteren. Geen economische groei in Brazilië zonder een toename in de investeringen voor infrastructuur.
Bron: Forbes
5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen
- De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
- Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
- Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
- De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
- Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis
Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER