Superrijk zijn

Money doesn’t cover up your faults–it actually unmasks them. Geld bedekt niet wat je doet, geld laat juist zien wat je doet. Voor een boek interviewde Betty Liu miljardair Warren Buffett. Ze vroeg hem wat geld met een mens doet. Hoe is het om superrijk te zijn vroeg Liu aan een van de rijkste mensen ter wereld. Het antwoord van Buffett was bijzonder verrassend en zou iedereen moeten onthouden.

Wat is rijk zijn eigenlijk? Voor de ene is het een leven zonder zorgen, voor de andere een leven met 7 cijfers op de bankrekening. Maar wanneer je echt veel te veel geld hebt zoals Buffett, wanneer het geen enkel belang meer heeft, … hoe voelt het dan om super rijk te zijn?

Volgens Buffett verandert geld niet wie je bent, het vergroot zelfs wie je bent.

Wanneer je een oplichter bent, zal meer geld je alleen maar een grotere oplichter maken. Wanneer je slecht bent, zal meer geld je alleen maar slechter maken. Wanneer je genereus bent, zal meer geld je alleen maar meer genereus maken.

Dat was niet bepaald het antwoord dat Betty Liu had verwacht. Maar of je nu 74 miljard dollar op je rekening hebt staan of 7.400 dollar, geld bedekt niet wat je doet, geld laat juist zien wat je doet.

P.S. Ontdek hier alles over het leven van Warren Buffett

Bron: Inc.