Cryptomunt Dash

Wie onze blogs volgt, kent zeker en vast Bitcoin. De laatste tijd kwam Ethereum ook vaak in beeld. Toch is het ‘Dash’ dat de show steelt onder de digitale munten. Dash, dat staat voor Digital Cash, steeg dit jaar al van minder dan $4 naar meer dan $100 of een stijging van maar liefst 2.500%!

Dash is ontstaan uit Darkcoin in maart 2015. Het is eerder een cryptomunt zoals Bitcoin, maar het heeft enkele extra voordelen die Bitcoin niet heeft. Bij Bitcoin duurt het minstens 10 minuten om een transactie te bevestigen, soms zelfs uren. Dash heeft een InstaSend betaalsysteem waarbij transacties worden goedgekeurd in seconden.

Dash wordt steeds meer aanzien als Bitcoin 2.0 en dat zie je ook aan de grafiek.

Grafiek Dash

Dash heeft ook een veel grotere privacy dan Bitcoin. PrivateSend verzekert dat de transactiegeschiedenis en jouw balans privaat blijft. Maar het meest innovatieve onderdeel aan Dash zijn de ‘masternodes’. ‘Masternodes’ zorgen ervoor dat niet alleen de mijners worden beloond om cryptomunten te mijnen, maar ook dat de validatie, opslag en diensten aan de technologie worden beloond.

Met een marktkapitalisatie van meer dan $700 miljoen is Dash nog steeds kleiner dan Ethereum (bijna $3 miljard) en Bitcoin (meer dan $20 miljard). Maar het is ondertussen wel een veelvoud van andere digitale munten zoals Monero ($250 miljoen) of Ripple ($240 miljoen).

Marktkapitalisatie cryptomunten

Nog een voordeel aan Dash is de mogelijkheid om projecten te financieren. Zo financiert Dash in feite zichzelf. Je kan een voorstel indienen om het netwerk beter te maken en iedereen met een masternode kan stemmen.

Dash is als het ware Bitcoin 2.0 met enkele grote voordelen ten opzichte van de eerste echte digitale munt. Iemand die begin 2017 €40.000 had geïnvesteerd in Dash, zou nu miljonair zijn nadat de koers x 25 is gegaan.

Bitcoin, Ethereum en nu Dash komen steeds meer onder de aandacht. De opmars van de cryptomunten lijkt nog maar net begonnen. Wie deze trend wil volgen, kan daarvoor terecht in het Technologie Rapport.

Bron: Gold Stock Bull

Foto: The Dash Times

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten