vuilnis

Bij het lezen van de titel zult u wellicht even achter uw oren hebben moeten krabben. Hoe kan er nou een verband zijn tussen vuilnis en de economie? Hoe bizar de titel er ook uitziet, de waarheid liegt er niet om.

Deutsche Bank is recent naar buiten getreden met een interessant verband tussen het Amerikaanse bruto binnenlands product en het aantal vuilnis dat op de vuilnisbelt terecht weet te komen. Torsten Slok, strateeg bij Deutsche Bank, laat weten dat er een redelijk goed argument te geven is over de correlatie tussen de groei van het Amerikaanse bbp en de toename van vuilnis.

De ‘vuilnis-indicator’ voorspelt een groeiende economie

vuilnis-bbp

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat er een sterk verband is tussen de gedumpte vuilnis op de vuilnisbelt en de groei van de Amerikaanse economie. Volgens Slok zullen consumenten bij een groeiende economie sneller nieuwe producten kopen, met ook meer afval tot gevolg.

Gezien het feit dat het vuilnis op de Amerikaanse vuilnisbelt de afgelopen maanden flink is toegenomen, mogen we stiekem ook hopen op een groeiende Amerikaanse economie.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>