Marc Zuckerberg CEO

Van de 74 personen die de lijst van machtigste personen ter wereld hebben gehaald, zijn er maar liefst 28 CEO’s van ’s werelds grootste bedrijven. Samen zijn ze verantwoordelijk voor honderden miljarden aan kapitaal. Dit zijn de 10 machtigste CEO’s ter wereld volgens Forbes.

De top-10 bestaat volledig uit Amerikaanse CEO’s die samen een marktkapitalisatie vertegenwoordigen van meer dan $3.000 miljard. Bovenaan de lijst van machtigste CEO’s ter wereld staat Larry Page van Alphabet, moederholding boven Google.

Alphabet is zo’n $500 miljard waard en omvat buiten de zoekrobot Google ook nog artificiële intelligentie, zelfrijdende auto’s tot ziektebestrijding en onderzoek naar het uitstellen van de dood. Daarnaast is Page persoonlijk ook nog betrokken bij 2 startups van vliegende auto’s.

Op de 2e plaats staat Mark Zuckerberg van Facebook. Jeff Bezos van Amazon, die in 2016 een slordige $7 miljard verdiende, sluit de top-3 en het meesterschap van de technologiewereld af. Warren Buffett staat op de 4e plaats en Jamie Dimon van JP Morgan op de 5e plaats, hij is de machtigste CEO uit de financiële sector.

Machtigste CEO's ter wereld

Ook Elon Musk haalt de top-10, hij staat op een mooie 6e plaats als CEO van Tesla Motors met het overgenomen SolarCity en grootste private ruimtevaartorganisatie SpaceX.

Op de 7e plaats parkeert Jeffrey Immelt. Immelt is minder bekend bij het grote publiek maar is de topman van het Amerikaanse conglomeraat General Electric.

Plaats 8 wordt ingenomen door Rex Tillerson, CEO van oliegigant Exxon Mobil. Tillerson werd eerder deze week wel nog voorgedragen als Secretary of State door Donald Trump.

Lloyd Blankfein van Goldman Sachs en Doug McMillon van Wal-Mart vervolledigen de top-10 van machtigste CEO’s ter wereld.

Bron: Forbes