Ethereum, de grootste cryptomunt na de Bitcoin, is de afgelopen dagen flink gestegen. Volgens experts heeft dit alles te maken met het feit dat de blockchain van ETH binnenkort zal evolueren naar een nieuwe fase. Ook wel Eth 2.0 of Serenity genoemd.

De hele cryptomarkt staat in het groen. Alleen er is één uitblinker: Ethereum. Sinds 6 april wist de tweede grootste digitale munt met ruim 30 procent te stijgen naar zo’n 176 dollar per munt. Ondertussen is de munt weer iets teruggezakt naar 168 dollar op het moment van schrijven.

Volgens verschillende experts, die Coindesk sprak, komt dit door het technische momentum achter de cryptomunt. In de afgelopen jaren voerde Ethereum bijvoorbeeld veel meer updates uit dan de Bitcoin. En in de toekomst zal dat waarschijnlijk niet anders zijn, omdat Eth 2.0 voor de deur staat.

Het technische momentum

Op het netwerk van Ethereum beginnen ondertussen verschillende use cases te ontstaan en dat zien techneuten. Volgens Damien Brener, oprichter en CEO van OpenZeppelin, heeft Ethereum het technische momentum en dat leidt tot een hogere prijs.

Vanuit het oogpunt van een techneut is Ethereum de populairste blockchain, waar de meeste activiteit is in smartcontracts en Dapps.

Brener vervolgt:

Mensen realiseren zich dat netwerkeffect van Ethereum erg sterk is, en in het bijzonder in de gemeenschap en tussen smartcontracts die met elkaar communiceren. Dit leidt tot een groter vertrouwen in het platform en daarom hogere prijzen.

Een lange weg

Eth 2.0 is de schaalbaarheidsoplossing van Ethereum. Eenmaal Eth 2.0 klaar is, is de blockchain in staat om genoeg transacties uit te voeren voor de mainstream.

Het is alleen nog niet zeker of Eth 2.0 een succes wordt. Het zal nog ongeveer vijf jaar duren voordat het ‘nieuwe Ethereum’ af is. Tenminste dat is de verwachting van techneuten.

Wel is het begin van Eth 2.0 nabij. De techneuten hopen in juli zover te zijn om de eerste ontwikkeling in gang te zetten.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties