De Amerikaanse beurswaakhond heeft opnieuw de beslissing over een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) uitgesteld. Het ging om drie aanvragen. Namelijk van Bitwise Asset Management, VanEck/SolidX en Wilshire Phoenix.

Op maandag kondigde de SEC aan dat het meer bedenktijd nodig heeft om tot een juiste beslissing te komen. De prijs per bitcoin reageerde aanvankelijk weinig op het nieuws.

Hoewel de grootste cryptomunt op het moment van schrijven ruim 6 procent is gedaald over een periode van 24 uur. Dat blijkt uit data van Coinmarketcap.

De definitieve beslissing

De drie aanvragen van de financiĆ«le firma’s werden in februari en juni ingediend bij de SEC. Vanaf toen is er een 240-daagse klok ingegaan, en het einde nadert. Zo was het maandag de laatste keer dat de SEC zijn oordeel heeft kunnen uitstellen.

Op 13 oktober zal de SEC een definitieve beslissing moeten nemen over de aanvragen van Bitwise en op 18 oktober over die van VanEck. En volgende maand al zal de beurswaakhond een oordeel moeten vellen over de aanvraag van Wilshire Phoenix, namelijk op 29 september.

Er wordt al lang geanticipeerd op een Bitcoin ETF, omdat marktkenners verwachten dat het financiƫle product de Bitcoin een flinke boost zal geven. Want een ETF wordt verhandeld op de traditionele markten. Dat zal het voor veel marktparticipanten heel makkelijk maken om in bitcoins te investeren, waardoor men verwacht dat er meer kapitaal naar de Bitcoin zal vloeien.

Bitwise het meeste kans?

De aanvraag van Bitwise lijkt het meest populair van de drie aanvragen. Zo hebben tientallen namen uit de cryptomarkt openlijk hun steun geuit voor het ETF-voorstel. Bijvoorbeeld Spencer Bogart van Blockchain Capital.

Bitwise publiceerde dit jaar een studie waarin het stelde dat 95 procent van het cryptohandelsvolume nep is. Dat zo wijzen op een vrij gereguleerde cryptomarkt, wat positief zou zijn voor een ETF.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties