Het grootste deel van de bitcoinmarkt maakt zich niet druk om de prijs van de digitale munt, maar kijkt liever naar de lange termijn. Dat blijkt uit cijfers van Bitinfocharts, een provider van blockchaindata. Zo zijn 11,58 miljoen bitcoins sinds 2018 niet meer verplaatst, terwijl de prijs van een bitcoin grote sprongen heeft gemaakt.

De cryptoanalist, genaamd Rhythm, deelde deze cijfers op twitter. De cijfers laten bovendien een grote stijging zien in het aantal bitcoins dat zich niet verplaatst. Een groot gedeelte van de markt hodled dus, oftewel buy and hold. Zo is te zien op een grafiek van Bitinfocharts.

Markt heeft lange termijnvisie

Op het moment zijn er iets meer dan 18 miljoen bitcoins in circulatie, dus is 64 procent van alle munten in handen van hodlers. Dat betekent dat het grootste gedeelte in de markt zich niet druk maakt om de grote koersschommelingen die de digitale munt kent.

De Bitcoin kende zoals ieder jaar grote koersbewegingen. 2019 begon met een bodem in de markt waar de prijs in een range van 3.000 tot 4.000 dollar handelde. Toen brak de prijs uit en steeg parabolisch tot een niveau van 13.000 dollar, waarna een bitcoin weer zo’n 50 procent verloor van zijn waarde.

Het feit dat de meeste bitcoiners zich niets aantrekken van het koersgeweld betekent ze bitcoin voor de lange termijn hebben en voorlopig dus niet verkopen, stelt Cointelegraph. Cryptoanalist Rythm concludeerde over de cijfers:

Hodlers tot de laatste seconde zijn enorm.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties