HODL

Wat betekent HODL?

HODL is een bekende term in de wereld van cryptomunten. De term is een afkorting voor Hold On for Dear Life. Vertaalt naar het Nederlands betekent dit het aanhouden voor het gehele leven. In de crypto wereld betekent dit dus het aanhouden van cryptomunten voor een zeer lange tijd.

Het aanhouden van cryptomunten voor zeer lange tijd moet uiteindelijk renderen in zeer grote winsten. Eigenlijk komt HODL overeen met de trading tactiek (van onder andere Warren Buffet) Buy and Hold. Wanneer men maar lang genoeg wacht en niet verkoopt zullen de prijzen van aandelen of cryptomunten altijd stijgen. Althans dat is het idee.

Winst met HODL

Neem bijvoorbeeld het tweede halve jaar van 2013 waar de prijs van een bitcoin steeg van ongeveer $100,- tot ongeveer $1.100,-.

HODL: Hold On for Dear Life

Een rendement van 1.000% in slechts een paar maanden. Of het tweede halve jaar van 2017 waar de prijs van een bitcoin steeg van ongeveer $2.500,- tot ongeveer $20.000,-.

Wanneer men jaren aanhoudt en zo’n periode meemaakt zal de HODL strategie lucratief zijn.

Er volgde echter wel een flinke dip na elk van deze periodes. Het is dus zaak om op het juiste moment te verkopen. Tenminste, als men nog hogere winsten wilt.

Waarom HODL?

De term stamt af van de traditionele finance term HOLD. HOLD betekent in principe hetzelfde als HODL. Op 18 december 2013 (het begin van een grote Bitcoin crash) maakte een gebruiker op het platform bitcointalk.org genaamd GameKyuubi een type fout. Hij schreef “I AM HODLING”. Hij bedoelde natuurlijk I AM HOLDING, omdat hij de cryptomunten voor een langere periode wilde aanhouden in plaats van ze verkopen. Andere gebruikers vroegen wat HODL betekende en GameKyuubi improviseerde dat dit Hold On for Dear Life betekent.

Bron: onetime

Foto: iStock/ikopylov

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws