Ripple heeft de XRP gemeenschap in beweging gezet door een opmerkelijke transactie te doen. Het bedrijf achter de cryptomunt verstuurde namelijk 1 miljard XRP vanuit de eigen wallet naar een andere wallet. En slechts 7 minuten later verstuurde het de munten weer terug.

De megatransactie werd opgemerkt door Whale Alert, een volger van blockchaindata. Ripple verstuurde de miljard XRP in twee transacties, elk met een waarde van ongeveer 220 miljoen dollar.

De reden voor de transactie is onduidelijk. Wel is het niet de eerste keer dat Ripple een megabedrag aan XRP verstuurt. Het bedrijf gebruikt XRP namelijk om operaties te financieren die het gebruik van XRP zouden moeten bevorderen.

Woede uit gemeenschap

De gemeenschap is alleen niet blij met het dumpen van XRP. In augustus van dit jaar maakte Change.org zich bijvoorbeeld hard om deze transacties tegen te gaan met de petitie ‘Stop Ripple dumping’.

Volgens de actievoerders van de petitie zouden de transacties van Ripple een negatief effect op de prijs hebben.

De gemeenschap dreigde zelfs met een hardfork als het bestuur van Ripple niet zou stoppen met het opvoeren van het aanbod Ripple naar de markt. Tot een hardfork is het alleen nog nooit gekomen.

MoneyGram test XRP

Een voorbeeld van een partnerschap die Ripple sluit om het gebruik van XRP op te voeren is die met MoneyGram. Ripple investeerde 20 miljoen dollar in het bedrijf en daarmee sloten de bedrijven een overeenkomst van 2 jaar om samen te werken voor internationale transacties met digitale activa.

MoneyGram zou in deze samenwerking XRP testen voor transacties, waardoor er sinds een aantal maanden iedere dag miljoenen transacties worden uitgevoerd met de digitale munt.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS