Een bitcoin zal in de komende jaren de 250.000 dollar aantikken. Hoewel het iets langer dan gedacht zal duren, stelt Tim Draper. Draper is een bitcoinbelegger van het eerste uur en een echte rasoptimist. Nu voorziet Draper een kwart miljoen dollar bitcoin in het eerste kwartaal van 2023.

Eerder verwachtte Draper nog dat een bitcoin in 2022 250.000 dollar waard zou zijn. Alleen doordat beleggers de Bitcoin als veilige haven voor kapitaal zouden kunnen zien, kan het langer duren voordat het koersdoel wordt bereikt. Draper zei:

250.000 dollar in 2022… ik stel het een beetje bij, misschien wordt het het eerste kwartaal van 2023. Het zal misschien Q1 van 2023 zijn, maar daarvoor kan ook nog altijd.

Bitcoin heeft te weinig relevante concurrentie

Het koersdoel zou dus enige vertraging oplopen volgens de bitcoinbull. De reden hiervoor is het eigen succes van de grootste cryptomunt ter wereld. Hoe gek dat ook kan klinken. Maar volgens Draper consolideert de cryptomarkt een beetje.

Niet qua prijs, maar qua technologie. Want de Bitcoin is op het moment de enige munt die echte decentralisatie biedt, stelt de miljardair.

Het is meer geconsolideerd dan ik had gedacht. Ik had gedacht dat er op dit punt veel meer relevante concurrenten zouden zijn. Maar mensen zijn allemaal naar de Bitcoin gegaan, omdat het gedecentraliseerd is.

Consolideert de prijs ook?

Hoewel de Bitcoin dit jaar een indrukwekkende rally kende, valt deze op het moment ook stil. Begin april begon de Bitcoin een indrukwekkende weg naar boven. Maar sinds eind juni is deze stilgevallen en beweegt de cryptomunt zijwaarts. Zo is ook te zien op de grafiek van Coinmarketcap.

Bron: Yahoo Finance

Foto: iStock