De prijs per bitcoin zou dit jaar wel eens zijn vorige record kunnen testen. En daarvoor noemen verschillende analisten een nog niet genoemde katalysator: een no-deal Brexit. Als het Verenigd Koninkrijk het Europese blok zonder deal verlaat, zal dat positief zijn voor de Bitcoin.

De huidige deadline voor de Brexit staat nu op 31 oktober van dit jaar. En onlangs meldde hooggeplaatste Europese diplomaten dat ze de indruk krijgen dat de Britse premier Boris Johnson op een no-deal Brexit mikt.

No-deal Brexit zal kwetsbaarheid fiatgeld blootleggen

Als gevolg van het hele ‘Brexit gebeuren’ is de Britse pond al flink in waarde gezakt tegenover andere valuta, zoals de dollar en de euro. Maar daar zal het niet bij blijven volgens Nicholas Gregory, CEO van CommerceBlock. Hij zei:

De Bitcoin heeft dit jaar het momentum herontdekt met meerdere pieken. Maar door een no-deal Brexit zouden we een enorme en ongekende uitbraak kunnen zien.

Een no-deal Brexit zal namelijk onrust veroorzaken. Niet alleen in de rondom de pond en de euro, maar in het hele wereldwijde systeem. Zo voegde Gregory toe:

Niet alleen zal een no-deal onrust en volatiliteit veroorzaken voor twee belangrijke fiatmunten. Het zal ook een identiteitscrisis veroorzaken in het wereldwijde systeem, omdat de kwetsbaarheid van grote wereldwijde fiatmunten wordt blootgelegd.

Bitcoin als veilige haven, dat horen we vaker…

Gregory gelooft dus dat potentiële onrust er voor zal zorgen dat kapitaal naar de Bitcoin vloeit. Kortom, de Bitcoin als veilige haven. En dat hebben we de afgelopen weken vaker gehoord. Zo stelde verschillende analisten dat de recente toegenomen spanningen in de handelsoorlog positief zijn voor de Bitcoin.

Ook begint de Bitcoin steeds meer op goud te lijken. Althans dat zegt de data, volgens een onderzoek van Bloomberg.

Bron: Independent

Reacties