Avnet, een bedrijf dat al 24 jaar in de Fortune 500 staat, heeft aangekondigd dat het cryptomunten accepteert voor betalingen. De cryptomunten waar het om gaat zijn Bitcoin en Bitcoin Cash. Avnet zal hiervoor gebruikmaken van de diensten van BitPay, een betalingsverwerker voor cryptobetalingen.

Avnet is een distributeur van technische componenten en een leverancier van technologische oplossingen. Hierin is het bedrijf een grote speler, zo had het in 2018 een omzet van ruim 19 miljard dollar volgens Cointelegraph.

Een woordvoerder van Avnet stelde dat Avnet nu het derde grootste bedrijf in de Verenigde Staten is die cryptomunten accepteert. Alleen Microsoft en Dell zijn groter.

Crypto’s helpen klanten

Volgens Avnet helpt de toevoeging van cryptobetalingen klanten. Zo zijn de transacties efficiënter. Daarnaast hebben klanten een extra optie om te betalen en dat kan alleen maar goed zijn volgens het bedrijf. Sunny Trinh, senior manager van de verkoop bij Avnet, stelde:

We werken met BitPay om veilige betalingen via de blockchain mogelijk te maken. Voor alle typen klanten. Zodat zij zich kunnen focussen op de ontwikkeling van producten en niet op de manier waarop ze betalen.

Daarnaast verlagen cryptobetalingen volgens Avnet de tijd, kosten en complexiteit om producten naar de markt te brengen. Het voegde daaraan toe dat al meerdere miljoenen dollars aan cryptobetalingen heeft ontvangen van klanten. In slechts de eerste maand dat het bedrijf bitcoins accepteerde.

Aantal bedrijven dat crypto’s accepteren groeit

Sonny Singh, CCO van BitPay, zei ook dat betalingen met cryptomunten veel voordeliger zijn dan traditionele betalingen. Bijvoorbeeld met een creditcard. Singh stelde:

Niet alleen zijn betalingen met bitcoins makkelijker en sneller dan met creditcards of betalingen via een bank. Het is ook minder duur en het aantal entiteiten dat crypto’s accepteert neemt toe.

Bron: Coindesk, Cointelegraph

Foto: iStock