EOS

Wat is EOS?

EOS wordt ook wel ‘’Ethereum on steroids’’ genoemd. Het is een veel belovende blockchain operation system dat als een uitstekend alternatief kan gaan dienen voor Ethereum. Op het blockchain operations system kunnen blockchain applicaties en slimme contracten veel efficiënter worden ontwikkeld en kunnen problemen omtrent de schaalbaarheid van een blockchain worden geëlimineerd.

Hoe is EOS ontstaan?

De oprichter van de cryptomunt is Dan Larimer, dit is een grote speler binnen de crypto wereld. Dit heeft er o.a. ook voor gezorgd dat er een enorme hype rondom EOS ontstaan is. Dit heeft er mee te maken dat Dan Larimir verantwoordelijk is voor hele belangrijke technologieën in de cryptocurrency’s.

EOSZo heeft hij o.a. delegated proof of stake” geïntroduceerd in de blockchainwereld, deze technologie stamt af van de technologie Proof-of-Stake. Echter waarom Dan Larimer zo bekend om is geworden is het concept achter gedecentraliseerde autonome organisaties. Hier is de cryptocurrency Ethereum mee groot geworden.

Dan Larimer kan gezien worden als een echte grootheid binnen de cryptocurrency die zijn grootste bekendheid heeft gekregen met de twee blockchainstartups: BitShares en Steemit.

Welk doel dient de munt?

EOS is een blockchain operation system ontworpen om verticale en horizontale schaalbaarheid van gedecentraliseerde toepassingen mogelijk te maken. Daaruit vloeit een technologie die een blockchain de mogelijkheid biedt om op te schalen naar miljoenen transacties per seconde, geen transactiekosten en zorgt voor een snelle en eenvoudige implementatie van gedecentraliseerde toepassingen.

Monetair

EOS heeft een onbepaald maximaal aanbod. Huidig zijn 872.741.599 munten in circulatie, wat ongeveer 60% is van de 1.459.985.241 munten die in 2050 in circulatie zijn. Jaarlijks zal er een inflatie van 5% zijn die voor altijd zal duren. Deze komen in circulatie doormiddel van Proof-of-Stake.

Waar kan je de munt verhandelen?

EOS is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is BitcoinMeester. Er zijn echter nog meer platformen waar EOS direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in EOS.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws