MicroStrategy, een publieke onderneming met een marktwaarde van boven de miljard dollar, kocht onlangs voor 250 miljoen dollar aan bitcoins. Een uniek moment voor de cryptomarkt, want het eerste grote bedrijf erkent de “superioriteit” van de Bitcoin.

De afgelopen 10 jaar is de Bitcoin uitgeroeid van een digitaal ‘iets’ onder computernerds naar een globale activa, dat wordt erkend door verschillende grote namen. Nu wordt de Bitcoin voor het eerst ook omarmd door het grootbedrijf. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, zei:

Deze investering reflecteert ons geloof dat de Bitcoin, ‘s werelds grootste en meest geaccepteerde cryptomunt, een vertrouwenswaardige ‘store of value’ is. En een aantrekkelijke investering met meer langetermijnpotentieel dan cash.

“Superioriteit voor waarde opslag”

MicroStrategy is erg serieus met deze investering. Zo investeert het de helft van zijn totale cash in bitcoins. Totaal kocht het bedrijf er 21.454. De firma doet dit “ter bescherming tegen inflatie”, zo liet het Coindesk weten. Eenzelfde reden als hedgefondsveteraan Paul Tudor Jones had om in bitcoins te investeren.

Volgens Saylor is het in de huidige tijd nodig dat er naar alternatieven voor cash wordt gekeken. Hij noemde COVID-19, globale stimulering van centrale banken, en politieke en economische onzekerheid factoren die de waarde van fiatgeld aantasten.

In de Bitcoin zag MicroStrategy een goed alternatief, nog boven goud. En wel om de volgende redenen:

De globale acceptatie, bekendheid, vitaliteit van het ecosysteem, netwerkdominantie, robuuste structuur, digitale nut en de ethiek in de gemeenschap van de Bitcoin zijn genoeg bewijs van de superioriteit voor waarde opslag voor de lange termijn.

Markt is positief

De markt steunt MicroStrategy in de keuze. Zo opende de koers van het aandeel ruim 14 procent hoger dan de dag ervoor.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties