Canaan Creative doet weer een poging om naar de beurs te gaan. Dit keer in de Verenigde Staten. Zo diende het bedrijf op 28 oktober een officieel document in bij de Amerikaanse beurswaakhond voor een initial public offering (IPO).

Canaan is een van de grootste producenten van miningapparatuur voor bitcoins. Het bedrijf produceert de Avalon miner. De mininggigant mikt in het document ingediend bij de SEC op een notering aan de Nasdaq onder de tickercode CAN.

De grote miner schat een bedrag van 400 miljoen dollar op te halen bij beleggers. Toch zou het werkelijke opgehaalde kapitaal hiervan kunnen afwijken. Ook het aantal aandelen wat Canaan uit zal geven, evenals de aandeelprijs, blijft onduidelijk.

Waardering van het bedrijf

Het is niet de eerste keer dat Canaan een poging doet om naar de beurs te gaan. De Verenigde Staten is in deze een duidelijke tweede keus. Want eerder probeerde Canaan het op het vaste land van China. Daar werd een notering geen feit, dus zocht Canaan zijn heil in Hong Kong. Maar ook daar kreeg de miner geen notering.

Volgens het aangeleverde document aan de SEC heeft Canaan over de eerste 6 maanden van 2019 een verlies gemaakt van 45,8 miljoen dollar. Daarbij wist het een omzet van 42,1 miljoen te maken. Een jaar eerder maakt het bedrijf in 6 maanden nog 25 miljoen dollar winst over een omzet van 275 miljoen dollar.

Met deze cijfers wordt het bedrijf geschat op een waarde van 2 tot 3 miljard dollar. Althans volgens Chinese media. Of Canaan een hoge omzet en winst boekt, is grotendeels afhankelijk van de prijs die de markt voor een bitcoin betaalt.

Grootste concurrent wilt ook publiek

Canaan met Chinese roots is niet de enige grote miningproducent in de industrie. Zo is Bitmain een grote concurrent. Ook met Chinese roots. Naast Canaan heeft ook Bitmain plannen om publiek te gaan. Ook in de Verenigde Staten, nadat een poging in Hong Kong faalde.

Bron: Coindesk

Foto: iStcok

Reacties