Volgens een nieuw rapport van de San Francisco Open Exchange (SFOX) is het sentiment in de cryptomarkt verzwakt. In het rapport stelt de handelspartner voor cryptomunten dat het nu ‘onzeker’ gesteld is over de markt. Voorheen was dat nog ‘mild optimistisch’.

SFOX weet niet in hoeverre de stijging van de cryptomarkt het gevolg is van fundamentele factoren. Volgens het platform heeft ook een zekere mate van ‘fear of missing out’ (FOMO) een rol gespeeld in de rally.

FOMO is een gevoel waardoor beleggers kopen omdat de prijs stijgt. Ze zijn dan bang om verdere prijsstijging te missen, ook al ondersteunen fundamentele factoren die prijsstijging niet.

De belangrijkste ontwikkelingen in de cryptomarkt

Wel benadrukte SFOX dat de rally in de cryptomarkt te maken zou kunnen hebben met de ontwikkelingen in de handelsoorlog met de Verenigde Staten en China. Zo schrijft de handelspartner:

In mei had BTC bijna een perfecte negatieve correlatie met de S&P 500. Dat duidt op publieke interesse in BTC als verzekering tegen de globale markten.

Daarnaast is SFOX positief over de impact van hacks op de cryptomarkt, omdat deze impact minimaal is. Dat bewees de hack op Binance, waar hackers 7.000 bitcoins stolen. In reactie op de hack deed de prijs van een bitcoin weinig.

Maar SFOX stelt dat de cryptomarkt nog wel kwetsbaar is voor grote orders, omdat deze de prijs relatief makkelijk kunnen beïnvloeden. Dat blijkt uit de verkoop van 5.000 bitcoins op Bitstamp voor 6.200 dollar. 6.200 dollar was ver onder de marktprijs op dat moment, waardoor de prijs van een bitcoin op veel handelsplatformen hard daalde.

Zo werkt het algoritme van SFOX:

Op basis van het algoritme van SFOX is de cryptomarkt is nu onzeker. Het algoritme kan variëren van ‘zeer pessimistisch’ tot ‘zeer optimistisch’. Het is gebaseerd op drie factoren: prijs momentum, sentiment in de markt en de ontwikkeling van de sector.

SFOX gebruikt verschillende data om tot de conclusie te komen. Ze gebruiken bijvoorbeeld zoekvolume, transacties op de blockchain en voortschrijdende gemiddelden.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties