Tron

Wat is Tron?

Tron (TRX) is een cryptocurrency dat als doel heeft de entertainmentindustrie te decentraliseren en heeft als doel de tussenpersoon (ook wel middle man genoemd) tussen de content maker en content consument weg te halen. Tron genereert platformen waarop de content maker daadwerkelijk ook echt de eigenaar is van zijn content.

Nu in de huidige situatie is dit niet het geval. Neem als voorbeeld YouTube, wanneer je hier eigen content op plaatst ben je niet meer direct eigenaar van je eigen content en bepaalt YouTube wat er met je content gebeurd. Zo nemen zij ook een groot percentage op zich van de gemaakte advertentie winsten.

Door gebruik te maken van Tron is dit allemaal verleden tijd en blijf je ook eigenbaas over je eigen gemaakte content.

Hoe is Tron ontstaan?

Tron is via een ICO die eindigde op 2 september 2017 op de markt gekomen, hierbij hadden zij in totaal 70 miljoen dollar opgehaald. De oprichter van Tron is Justin Sun, hiervoor was Sun vertegenwoordiger bij Ripple en is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de applicatie Peiwo (de Chinese variant van Snapchat). Het is de bedoeling dat zijn eigen applicatie dan ook als eerste wordt geïntroduceerd op het netwerk van Tron.

Welk doel dient de munt?

TronMet TRON is het mogelijk dat elke content maker zijn creatie op een decentrale manier kan publiceren, opslaan en beheren. Het zorgt ervoor dat de content makers van documenten, muziek, video en applicaties weer het eigen beheer en distributie hiervan in eigen hand kunnen houden.

Dit maakt dat de content makers rechtvaardig beloond worden en de prijzen transparant worden en niet het grootste gedeelte weg wordt genomen door de grote partijen als YouTube, Apple en Google.

Monetair

Tron heeft een maximaal aanbod van 100.000.000.000 munten. Huidig zijn 65.748.111.645 munten in circulatie, wat ongeveer 66% is. 40% van de munten zijn uitgegeven in de ICO.

Waar kan je de munt verhandelen?

TRX is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is Etoro. Er zijn echter nog meer platformen waar TRX direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in TRX.

Foto: iStock/Quardia

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws