Voormalig Amerikaans president Bill Clinton heeft zich positief uitgelaten over de mogelijkheden van de blockchain technologie. Op de jaarlijkse Swell conferentie van Ripple in San Francisco op 1 oktober zei Clinton: “De permutaties en mogelijkheden van de blockchain technologie zijn verbluffend groot.”

Op de conferentie sprak Clinton met Gene Sperling, die in de tijd van Clintons presidentschap zijn economische adviseur was van 1996 tot 2001. De twee spraken over een aantal onderwerpen. Van buitenlands beleid en culturele zaken tot en met de blockchain technologie en investeren in cryptovaluta.

“De hele bockchain technologie heeft het potentieel wat het heeft, omdat het toepasbaar is tussen de grenzen van landen en verschillende inkomensgroepen. De permutaties en mogelijkheden zijn verbluffend groot.”, zei Clinton.

Sociaal en economisch

Naast het positieve verhaal over de blockchain had Clinton het ook over economisch en sociaal beleid. Hij drong aan voor een betere werking van het huidige sociaal en economische beleid. Dit beleid moet meer vruchten afwerpen.

Hij plaatste deze uitspraak over de technologische ontwikkeling in de context van de toenemende polarisatie tussen de Amerikaanse en Europese politiek. “We kunnen alles kapot maken door een negatieve identiteit te creëren met betrekking tot politiek en economisch en sociaal beleid. Denk daar eens aan.”

Clintons en crypto

Clinton is al langer bekent met cryptovaluta. In 2016 kreeg hij op een conferentie in Washington, D.C., zijn eerste bitcoin van durfinvesteerder Matthew Roszak.

Echter, Clinton’s vrouw, Hillary, heeft in de presidentsverkiezingen aangegeven geen donaties in bitcoins te accepteren.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock