Leden van het Ameikaanse Congres hebben de voorzitter van de SEC gevraagd om met duidelijkheid te komen rond de regulatie van cryptovaluta’s. Dus niet alleen regulatie rondom de Bitcoin, maar rondom de gehele industrie.

Meer dan een dozijn leden van het Amerikaanse Congres hebben een brief geschreven naar  SEC voorzitter Jay Claiton. In deze brieven vragen de leden van het Congres de SEC voorzitter om met duidelijkheid te komen over de visie van de Amerikaanse beurswaakhond tegen de crypto-industrie.

Het Congres wil weten hoe de SEC crytovaluta’s gaat reguleren.

Verouderde wetten

“Het is belangrijk dat beleidsmakers streven naar duidelijke regels die stellen welke tokens effecten zijn en welke niet, door heldere uitspraken van het SEC beleid. En uiteindelijk door formele wetten of legalisatie.”, stelde een brief van het Congres.

Tot nu toe behandelt de SEC namelijk het overgrote deel van de cryptovaluta’s en tokens als effecten. Deze worden dus hetzelfde behandeld als aandelen. Aandelen worden gereguleerd op basis van de ‘Howey Test’. Deze stamt uit 1946, waar toen het Amerikaanse Supreme Court over besliste.

In tegenstelling tot de cryptovaluta die door de ‘Howey Test’ worden gereguleerd, worden Bitcoin en Ethereum niet door deze wet gereguleerd. Omdat de SEC besloten heeft dat Bitcoin en Ethereum geen effecten zijn, maar commodities (goederen). Daarom vallen deze twee onder het recht van de CFTC, de Amerikaanse waakhond over commodities.

Wall Street

De brieven van de Amerikaanse Congres leden zijn een reactie op een vier uur durende bijeenkomst van Congres leden en vertegenwoordigers van Wall Street. In deze bijeenkomst pleitten de vertegenwoordigers voor een helderder beeld over cryptovaluta’s.

Bepaalde vertegenwoordigers van Wall Street waaronder Joshua Stein, de CEO van crypto-effecten onderneming Harbor, zei dat de huidige regulatie niet werkt. De huidige regulatie is niet alleen vaag, maar ook verouderd. De regulatie werkt bijvoorbeeld niet voor utility tokens in gedecentraliseerde applicaties (DApps). De huidige wetten zijn alleen toepasbaar op de traditionele effecten en zijn niet toepasbaar voor de ICO industrie.

Bron: CNBC

Foto: iStock