De gebroeders Winklevoss, Bitcoin miljardairs en oprichters van de Gemini beurs, zeggen dat ze open staan om zich aan te sluiten bij de Libra Association. Dit is de organisatie achter de geanticipeerde Libra zit, een nieuwe stablecoin met als initiatief nemer Facebook.

Wel heeft de Winklevoss tweeling een opmerkelijke relatie met Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook. Zuckerberg zou namelijk het idee van Facebook van de tweeling hebben gestolen. Toch stelden de broers dat dit niet tussen een potentiële samenwerking zou komen.

Het potentieel van de Libra, en de impact op crypto als geheel, is namelijk enorm volgens Cameron Winklevos. Daaraan voegde hij aan toe:

Ik geloof dat er een dag in de toekomst is wanner we niet zonder crypto kunnen leven, of stel je eens een wereld voor crypto voor.

Winklevoss tweeling een interessante partner

Ook zal de Libra Association baat hebben bij de broers als partner. Want de Libra heeft de afgelopen periode veel weerstand van wetgevers gekend. En de broeders Winklevoss staan er bekend om dat ze met de nieuwe, en nog vaak onduidelijke, cryptowetgeving kunnen dealen.

Zo bewezen zij dit met het nieuwe cryptobeurs Gemini, die ze volledig in lijn met de wetgeving hebben opgezet.

Op het moment zijn er al gesprekken geweest met de Libra Association. Maar de Libra wilde nog niets kwijt over de gesprekken. Daarnaast zeiden beide broeders dat ze nog meer details te weten willen komen over de Libra, voordat ze echt beslissen om zich aan te sluiten.

Waarom lid worden?

Nu telt de Libra Association 28 leden en dat moeten er bij lancering 100 zijn. Maar waarom zou je lid willen worden? Nou, ieder lid van de Libra heeft een full node. Deze gaat na of de transacties op het Libra-netwerk juist of onjuist zullen zijn, en daarmee kunnen leden zien wat er precies gebeurt op het netwerk.

Daarnaast hebben de leden stemrecht binnen het netwerk.

Bron: Cointelegraph

Foto: Flickr/TechCrunch