Cryptohandelsplatform Coinbase ontkent dat dat het publiek gaat. Zo stelde COO Assif Hirji tegen Bloomberg TV dat het cryptohandelsplatform “niet in de nabije toekomst” publiek zal gaan. Onlangs waren er juist geluiden die er op wezen dat Coinbase wel naar de beurs zou gaan.

Hirji stelde tegen Bloomberg dat Coinbase op het moment belangrijkere zaken te doen heeft dan zich bezighouden met een IPO. Wel stelde hij dat Coinbase op een bepaald moment in de toekomst publiek zal gaan, maar dat is nu niet aan de orde.

Het IPO-gerucht

Het gerucht van een Coinbase IPO was aangewakkerd door een tweet van Ran Neuner. Neuner is vaak te gast bij de CNBC Cryptotrader show. Hij stelde in zijn tweet dat de details van de IPO in de Cryptotrader show die volgende dag bekend zouden worden gemaakt.

Daarnaast was er nog een gebeurtenis die ervoor zorgde dat het gerucht rond een IPO sterker werd. Dinsdag (30 oktober) sloot Coinbase namelijk een financieringsronde ter waarde van 300 miljoen dollar. Hedgefund Tiger Global Managment was de grootste investeerder.

Men dacht dus blijkbaar dat Coinbase nog meer kapitaal, dan de 300 miljoen dollar, nodig had. Maar uiteindelijk blijkt dat niet het geval te zijn.

Hirji schept duidelijkheid: Geen IPO

COO Hirji maakte een eind aan de geruchten door tegen Bloomberg te zeggen: “Er komt geen IPO in de nabije toekomst, we hebben heel veel te doen. Op een bepaald moment in de toekomst zullen we zeker publiek gaan, maar dat is nu totaal niet aan de orde. We hebben nu wel belangrijkere zaken aan ons hoofd.”

Op dit moment zal Coinbase zich moeten richten op het diversificeren van de omzet. Nu is de omzet namelijk 100 procent afhankelijk van de transactiekosten die op het handelsplatform worden betaald, stelde Hirji.

CEO van Coinbase, Brian Armstrong, zei liet onlangs blijken dat Coinbase meer (kleinere) tokens wilt toelaten op het platform. Daardoor zal het relatief gezien minder afhankelijk worden van de handel in grotere cryptomunten.

Bron: FinancialMagnates

Foto: iStock