De overheid van Zuid-Korea zal naar alle waarschijnlijkheid in november van dit jaar met een belangrijke mededeling komen met betrekking tot de cryptovaluta’s. Namelijk of ICO’s als legaal of als illegaal worden beschouwd in het land. Dit meldt een lokale krant The Investor op 11 oktober.

De krant citeert de topambtenaar, Hong Nam-ki. Hij is het hoofd van de Government Policy Coordination en zegt dat hij en andere ambtenaren van Zuid-Korea al veer gesproken hebben over ICO’s. Zodra de resultaten er zijn zal de overheid haar officiële standpunt tegenover ICO’s innemen.

Enquête

Met de resultaten doelt Hong Nam-ki op een enquête die de overheid heeft gehouden. De reden om de beslissing mede van de enquête af te laten hangen is, omdat verschillende bedrijven nog steeds geld proberen op te halen door middel van een ICO. Ondanks het verbod op ICO’s dat in het land van kracht is.

De resultaten van deze enquête zullen deze maand in handen zijn van de overheid.

Verbod op ICO’s

Momenteel heerst er een verbod op ICO’s in Zuid-Korea. Dit verbod is er sinds september vorig jaar. Toen was volgens Hong Nam-ki het investeren in cryptovaluta of tokens vergelijkbaar met gokken.

In Zuid-Korea was de hype rondom cryptovaluta nog groter dan in het Westen. Zo waren de prijzen van bijna alle cryptovaluta in Zuid-Korea hoger dan op handelsplatformen in het Westen.

Eerdere overweging van ICO’s

Zuid-Korea heeft in augustus van dit jaar al eens overwogen om ICO’s weer legaal te maken. Toen besprak het de mogelijkheden voor betere bescherming voor investeerders in ICO’s. Alleen veranderde het standpunt tegenover ICO’s niet.

Deze overweging kwam na het nieuws dat Zuid-Korea van plan is investeringen in de binnenlandse economie te doen, waaronder investeringen in de blockchaintechnologie. Totaal een bedrag van 4,4 miljard dollar.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock