SolarCity dakpannen

Tesla wil je huis helemaal overnemen. Om sneller afscheid te nemen van fossiele brandstoffen wil Tesla topman Elon Musk van jouw huis een geïntegreerd geheel maken. Het dak zal energie opwekken, batterijen zorgen voor een gelijk energieverbruik en je auto rijdt gratis. Al deze onderdelen bestaan al apart, maar Musk wil nu alles integreren onder 1 dak.

Verkooppraatje of de toekomst?

De nieuwe zonnepanelen die SolarCity presenteerde zien eruit als gewone dakpannen. Niemand zal nog kunnen zien dat je zonnepanelen op je dak hebt liggen. De nieuwe batterijen van de Tesla Powerwall zijn dubbel zo krachtig. Met dit charmeoffensief wil Musk alvast de aandeelhouders overtuigen om de fusie tussen Tesla Motors en SolarCity goed te keuren.

Vooral de nieuwe zonnepanelen springen in het oog. Dit zijn de zonnepanelen van de 21e eeuw. Er zullen verschillende dakpannen in verschillende stijlen worden gemaakt. Ook kunnen de nieuwe dakpannen dienen van privéhuizen tot grote ondernemingen.

Elon Musk zonnepanelen

De nieuwe dakpannen zijn volgens Elon Musk:

  • Mooi
  • Betaalbaar
  • Geïntegreerd

Zonne-energie dat opgewekt wordt via dakpannen die eruitzien als dakpannen en niet als zonnepanelen, nieuwe batterijen die dubbel zoveel energie kunnen opslaan als de vorige Powerwalls en een auto van Tesla die rijdt op elektriciteit, waarom zou iemand dan nog iets anders willen?, vraagt Elon Musk zich af.

Er zijn volgens de miljardair 3 belangrijke elementen in de strijd tegen de klimaatveranderingen op aarde: duurzame energieopwekking, batterijen en elektrische auto’s. Die bestaan al in verschillende onderdelen, maar Tesla Energy kan dit in een geïntegreerd pakket aanbieden. Zo is het fusiebedrijf nog krachtiger, aldus de multimiljardair.

500.000 Powerwalls per jaar

Tesla zal samen met Panasonic in Buffalo, New York de nieuwe zonnepanelen produceren wanneer de fusie wordt goedgekeurd. De productie van de Powerwall zal in 2017 van start gaan nadat de Gigafabriek volledige productie bereikt. Er werden al meer dan 38.000 pre-orders van de eerste generatie Powerwalls ontvangen in het eerste half jaar van 2016. Tegen 2020 wil Tesla zo’n 500.000 batterijen per jaar verkopen.

Op 17 november stemmen de aandeelhouders over de overname van SolarCity door Tesla Motors. Dit zou zo’n $3 miljard extra schulden op de balans van Tesla zetten en SolarCity verbrandt nog steeds meer cash dan de meeste analisten lief is. Maar met dit nieuwe charmeoffensief wil Musk alvast een goed figuur slaan bij de aandeelhouders om de overname goed te keuren.

Bron + Foto’s: Business Insider + CNBC