DB

Beleggers zijn dol op onderzoeken en wat dat betreft hebben wij weer goed nieuws te melden. De ‘US Federal Deposit Insurance Corporation’ heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd om te meten welke banken in de wereld het meeste risico lopen. En voor Deutsche Bank betekende dit onderzoek weinig goeds.

Uit het Amerikaanse onderzoek kwam naar voren dat de Duitse zakenbank op dit moment het meeste risico loopt. Deze conclusie werd getrokken op basis van de ‘Leverage Ratio’. Deze maatstaf laat de financiële duurzaamheid van een bank zien. Het laat zien hoeveel eigen vermogen een geldschieter heeft tegenover haar activa (zoals leningen).

Deutsche Bank loopt een verhoogd risico

db-risico

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat Deutsche Bank slechts een leverage ratio heeft van 2,68%. Het gemiddelde bedraagt 5,6%, dus Deutsche Bank loopt een verhoogd risico. Een hoger percentage suggereert dat een bank in een betere positie is om verliezen en wanbetalingen te doorstaan.

De afgelopen maanden is er al niet bepaald goed nieuws verschenen over Deutsche Bank en dit onderzoek maakt het leed van de Duitse zakenbank nog ondragelijker.