duitse aandelen

Volgens Deutsche Bank zijn de meeste Duitse aandelen in vergelijking met andere Europese aandelen zwaar overgewaardeerd. Volgens de analisten van de bank heeft het herstel van de Europese economie gezorgd voor een stroom aan vers kapitaal richting Europese aandelen. En met name de Duitse aandelen hebben hiervan geprofiteerd.

deutsche bank-duitse aandelen

In een brief aan haar investeerders laat Deutsche Bank weten dat ze, gezien de huidige stand van de DAX-index, verwachten dat de Duitse beurs te maken zal gaan krijgen met een correctie. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Duitse beurs de afgelopen maanden een herstelbeweging in gang heeft gezet en vandaag de dag zijn we niet heel ver meer verwijderd van het record dat in 2015 werd gevestigd.

Deutsche Bank waarschuwt voor Europese aandelen

Niet alleen over Duitse aandelen zijn de analisten van Deutsche Bank pessimistisch gestemd, ook Franse aandelen krijgen een verkoopadvies. Met name de Franse verkiezingen kunnen er voor gaan zorgen dat de volatiliteit op de Franse beurs terugkeert. En normaliter weet een toenemende beweeglijkheid te zorgen voor een correctiebeweging.

De analisten zijn wel positief gestemd over een investering in de Britse index (FTSE 100). Een verdere daling van het Britse pond kan er namelijk voor zorgen dat de Britse aandelen in waarde zullen stijgen.