Bill Gates is momenteel de rijkste mens ter wereld met een geschat vermogen boven $85 miljard. Indien Gates zijn vermogen aan hetzelfde tempo kan laten groeien als de laatste jaren, wordt hij ’s werelds eerste biljoenair. Ook Jeff Bezos van Amazon zou die positie kunnen innemen. Maar volgens miljardair Mark Cuban moeten we de eerste biljoenair in een andere sector zoeken.

De eerste self-made biljoenair komt volgens Cuban uit de sector van artificiële intelligentie. Alles wat met artificiële intelligentie te maken heeft, zal de komende jaren de wereld veranderen. Wie echt veel geld wil verdienen, moet dan ook in deze sector actief zijn, aldus de Shark Tank investeerder.

Artificiële intelligentie gaat heel veel sectoren veranderen. Deze nieuwe technologie kan de verzekeringssector helemaal op zijn kop zetten. ‘Ik zou ook niet graag een boekhouder zijn in de toekomst’, zegt Cuban.

$9 miljard meer omzet dankzij A.I.

De komende 10 jaar zal de technologische vooruitgang meer progressie maken als de laatste 30 jaar samen. Artificiële intelligentie zal alles veranderen. We evolueren naar een tijdperk waarin software andere software zal automatiseren, waarin automatisatie zal geautomatiseerd worden.

Volgens bepaalde bronnen heeft Google $9 miljard extra omzet gegenereerd sinds ze artificiële intelligentie gebruiken. Iemand die in deze sector bij de top kan behoren, zal er bijzonder rijk mee worden, mogelijk zelfs de eerste biljoenair.

Robots en computers zullen steeds meer technische vaardigheden overnemen. Het wordt voor de mens steeds belangrijker om creatief en kritisch te kunnen nadenken. Een diploma filosofie schat Cuban dan ook waardevoller in dan een diploma boekhouding. Maar wie echt poen wil scheppen, zorgt dat hij top is op het gebied van artificiële intelligentie.

Bron: CNBC