solar park elon musk solarcity

Zuid-Australië kampt met een grote energiecrisis. Door enkele stormen hebben lokale energiebedrijven het moeilijk om voldoende elektriciteit te leveren. Er zijn dan ook geregeld black-outs. Elon Musk van Tesla, zegt dat hij het probleem binnen de 100 dagen kan oplossen, en anders werkt hij het project gratis af.

SolarCity heeft in het verleden al meerdere grote energieprojecten tot een goed einde gebracht. Het eiland Ta’u bij het Amerikaanse Samoa wordt bijvoorbeeld volledig voorzien van energie door zonnepanelen en batterijen van Tesla. Ondertussen werd SolarCity volledig overgenomen door Tesla. De technologie zou ook Australië van hun energiecrisis kunnen verhelpen.

Volgens zijn neef Lyndon Rive, waarmee Musk SolarCity oprichtte, heeft Australië 100 tot 300 megawatt per uur aan batterijen nodig om het probleem op te lossen. Dit zou binnen de 100 dagen geïnstalleerd kunnen worden.

Sarah Hanson-Young, senator voor de Australische Green party, sprong direct op de kar om Musk en Rive uit te nodigen voor een gesprek.

Volgens Elon Musk zou de kostprijs uitkomen op $250 per kWh voor een 100MWh-systeem, exclusief transport, tarieven en installatie. Maar indien het bedrijf van de miljardair er niet in slaagt om het systeem op poten te zetten binnen de 100 dagen, zou hij het gratis afwerken.

Bron: CNBC