Europa zit op dit moment gevangen in een economische en politieke isolatiecel. Mario Draghi probeert er alles aan te doen om de economische groei aan te wakkeren. En in Brussel zetten ze alle zeilen bij om de eensgezindheid binnen de Europese landsgrenzen te behouden.

Het probleem van beide partijen is dat het resultaat vooralsnog uitblijft. Ondanks de lage rente en het opkopen van staats- en bedrijfsobligaties lukt het de ECB maar niet om de economische groei op een hoger tempo te tillen. In Brussel zijn de kopzorgen toegenomen als gevolg van het besluit van de meerderheid van de Britten om de Europese Unie te verlaten. Caroline Simmons, analist bij UBS Wealth Management, laat weten dat de mix van onzekerheid en angst er voor zorgt dat beleggers Europa massaal verlaten.

Europese aandelen worden gedumpt

europa-aandelen-goedkoop Volgens Simmons is het logisch dat beleggers, als gevolg van de toegenomen onzekerheid over de Europese politiek en economie, de Europese aandelen de rug toekeren. Op de grafiek hierboven kunnen we echter zien dat de Europese aandelen op dit moment relatief gezien enorm goedkoop geprijsd zijn.

Op de grafiek is afgebeeld dat het gemiddelde Europese aandeel binnen de Euro Stoxx 50 index beduidend minder duur geprijsd is dan het gemiddelde Amerikaanse aandeel binnen de S&P 500 index. Maar, vooralsnog lijken maar weinig beleggers daar mee bezig te zijn.