450141113

ETF Securities, een aanbieder van Exchange Traded Products (ETP’s), lanceert samen met ISE ETF Ventures, een aanbieder van indexproducten, de eerste Europese ETF met blootstelling aan de cyber security sector. De ETFS ISE Cyber Security GO UCITS ETF is sinds deze week ook genoteerd op Deutsche Börse, na de eerste notering op de LSE. Dit maakt het duo bekend in een persbericht. Europa’s eerste cyber security ETF biedt volgens het duo ‘beleggers op een eenvoudige, liquide en kosteneffectieve manier toegang tot deze hoogwaardige en snelgroeiende sector, die naar verwachting jaarlijks met 9,8% in omvang groeit tot USD 170 miljard in 2020’. Howie Li, Co-Head of Canvas, ETF Securities zegt hierover:

“We zijn verheugd om samen met ISE ETF Ventures deze innovatieve ETF te lanceren in een dynamische groeisector. Na het succes dat ISE ETF Ventures boekte op de Amerikaanse markt met blootstelling aan deze sector, biedt dit beleggingsproduct nu ook Europese beleggers toegang tot een wereldwijde portefeuille van beursgenoteerde cyber security bedrijven, die actief zijn voor zowel opkomende als gevestigde organisaties. De dynamische wereld van verstorende technologieën blijft zich ontwikkelen en ETF Securities zal zich blijven richten op het benutten van de groeimogelijkheden door in te spelen op technologische ontwikkelingen en industriële trends met nieuwe en innovatieve producten.”

Kris Monaco, Head of ISE ETF Ventures, vult aan: 

“Omdat cybercriminaliteit blijft groeien, zien overheden en bedrijven cyber security als een essentiële investering. Met 42,8 miljoen cyberaanvallen in 2014 en een geschatte kostenpost van zo’n USD 400 miljard** gelinkt aan cybercriminaliteit, is dit een sector waarvan wij verwachten dat deze de krantenkoppen en bedrijfsbegrotingen zal domineren. De ISE Cyber Security UCITS Index toont onze voortdurende toewijding aan groei en expansie op het gebied van indexproducten. De ETFS ISE Cyber Security GO UCITS ETF komt tegemoet aan de groeiende vraag van beleggers en biedt blootstelling aan de eerste en enige Europese tracker van bedrijven die cyber security technologie aanbieden. Bovendien zijn we blij om samen met ETF Securities Europese beleggers toegang te bieden tot deze essentiële en dynamische sector.”

>> Interesse in ETFs? Volg dan de ETF modelportefeuille van Slim in Fondsen <<