Zo beleef je toch nog die goede oude tijd waarbij het spaargeld iets opbracht. We horen onze lezers vaak ‘klagen’ over de enorme lage rente op een spaarrekening. Het geld dat veilig aan de kant staat, brengt al jaren zo goed als niets meer op. En dat is voor veel mensen pijnlijk. Die rente gaf vroeger altijd weer wat meer financiële ademruimte. Maar wat als wij jou vertellen dat er een spaarrekening bestaat die 4% per jaar opbrengt? Zou jij daarvoor tekenen? We hebben zo’n vermoeden dat veel mensen er, onder de huidige omstandigheden, heel blij mee zouden zijn.

Want dat het slecht gesteld is op de spaarmarkt, bewijst nog eens volgend bericht uit de Belgische media …

Santander

Volgens Het Laatste Nieuws komt Santander Consumer Bank, een merk van de Belgische poot van Spaanse megabank Banco Santander, met een online spaarboekje met een interestvoet tot 0,5 procent. Momenteel zou het om de hoogste interestvoet voor sparen gaan.

We vielen bijna letterlijk van onze stoel toen we zagen dat een bank een ‘prijsbreker’ wordt genoemd met een rentevoet van amper 0,5 procent.

Wie €25.000 op een spaarrekening zou zetten bij Santander krijgt daarvoor na 1 jaar welgeteld €125. Hiermee koop je tegenwoordig nog amper iets. Maar wanneer je datzelfde bedrag kan vastzetten aan een rendement van 4% per jaar, ontvang je ieder jaar €1.000. Daar kan je al wat mee doen.

Na 5 jaar loopt dit verschil enorm op naar maar liefst €4.375 op een bedrag van €25.000. Met andere woorden, heb je na 5 jaar 17,5% méér rendement. Een onwaarschijnlijk groot verschil in deze tijden.

Mailing Fondsen renteverschil

Het mag dan ook niet verwonderen dat veel mensen liever andere oorden opzoeken met hun geld. Het probleem is natuurlijk dat die andere oorden vaak gepaard gaan met meer (i.p.v. minder) risico. Dat kan niet de bedoeling zijn!

Hoe komen wij dan aan een spaarrekening met een rente van 4% zal je je misschien afvragen?

Simpel, via het nieuwe beleggingsfonds dat werd opgenomen in de conservatieve portefeuille van het Fondsen Rapport. De analisten zien namelijk wat donkere wolken samenpakken boven de financiële markten en zijn bezig met wat meer zekerheid in te bouwen in hun selectielijst.

Het nieuwste fonds past daar perfect bij.

Het fonds heeft als doelstelling een positieve return te boeken van 5% per jaar over een periode van 3 jaar in gelijk welke marktomgeving. Tevens willen de beheerders deze return behalen met de helft van de volatiliteit van wereldwijde aandelen.

De voorbije 3 jaar boekte het fonds een jaarlijkse gemiddelde return van 4%, iets onder de doelstelling. Maar naarmate de volatiliteit op de markten weer toeneemt, kan dit doel toch worden gehaald.

Met dit fonds kan je op beide oren slapen wat de aandelenmarkt betreft, maar ben je toch actief bezig met rendement. Dit fonds is een perfect alternatief voor een spaarrekening.

Je moet geen al te hoog maar wel een stabiel rendement verwachten. Je krijgt op regelmatige tijdstippen een dividend terwijl het beleggingsrisico vrij beperkt is. Het moet niet altijd knallen, degelijkheid en zekerheid is ook een onderdeel van een goede portefeuille.

Je kan dus kiezen tussen 0,5% … of 4% per jaar.