Veel techneuten begrijpen de magie van blockchain nog niet. Nochtans is de blockchaintechnologie big business aan het worden. Aangezien er nog te weinig programmeurs de technologie begrijpen, is de vraag hoog … en dus ook het potentiële salaris.

Er komen de laatste tijd ook steeds meer cursussen op de markt om de technologie van bitcoin en andere cryptomunten aan te leren. Wie zich deze technologie meester kan maken, kan alvast een interessant salarispakket verwachten.

The Sky is the limit’ voor programmeurs die blockchain begrijpen, zegt de 27-jarige Roy Breidi. Breidi volgde een cursus bij Coursera ‘Bitcoin and Cryptocurrency Technologies’. Daarna nam hij ontslag om full time aan het werk te gaan bij Shake.

Banken en verzekeraars investeren steeds meer geld in blockchain. Durfkapitaal investeert dit jaar meer dan $1 miljard in startups zoals Shake. Volgens jobsite Indeed.com zijn er in de Verenigde Staten 136 jobs met ‘blockchain’ in de omschrijving, bij Monster.com zijn dat er 77. Bedrijven hebben het moeilijk om deze jobs in te vullen omdat er te weinig kandidaten zijn.

Jered Kenna, een ondernemer in de blockchainsector, zegt dat een ervaren blockchainontwikkelaar $220.000 per jaar kan verdienen. Volgens Kenna zijn er momenteel slechts 250 echte blockchainmasters. Daarachter volgen zo’n 7.000 ontwikkelaars in de leer. Hun salaris zou binnen 18 tot 24 maanden kunnen groeien tot $100.000 per jaar.

Cursus blockchain

Zo’n 35.000 ontwikkelaars hebben het Coursera programma gevolgd afgelopen jaar. In september beginnen er opnieuw zo’n 46.000.

  • Voor diegene die geen diploma wensen, is de cursus gratis.
  • Byte Academy in New York plant een fulltime programma van 8 weken dat $10.000 zal kosten.
  • The Luxembourg School of Business plant een 2-daagse bootcamp dat €1.200 kost.
  • Bedrijven als Google geven eigen bootcamps aan hun personeel.

Het toont aan dat blockchain big business aan het worden is, ook voor programmeurs. De opmars van programmeurs in blockchain staat of valt natuurlijk met de opmars van de technologie zelf. Maar blockchain is een game-changing technologie. De opmars zal waarschijnlijk sneller gaan dan bij het internet. Wie dus veel geld wil verdienen met blockchain, gaat dus best nu een cursus volgen.

Bron: Bloomberg