Disney overname

Tijdens de vorige kwartaalresultaten werd nog duidelijk dat Apple een cash reserve heeft van €246 miljard. En die cash reserves blijven maar groeien. Er is dan ook veel speculatie wat Apple met dit geld gaat doen. Een van de geruchten die steeds sterker worden, is een overname van Disney.

Veel zal afhangen van Donald Trump. Trump beloofde in zijn verkiezingscampagne dat hij ervoor zou zorgen dat Amerikaanse bedrijven hun geld uit het buitenland terug naar de Verenigde Staten gaan brengen. Ook bij Apple staat het overgrote deel van de cashreserves op buitenlandse bankrekeningen.

Cashreserves Apple

Indien er een goedkope repatriëring mogelijk is, wordt Disney een interessante overnameprooi voor Apple. Apple heeft meer dan $200 miljard op buitenlandse rekeningen staan. Daar kan het gemakkelijk Disney mee kopen. Disney heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $176 miljard.

3 analisten zien een overname van Disney wel zitten

RBC analist Steven Cahall is gewonnen voor het idee: “We leven in een tijdperk waar ‘content’ koning is. Content providers vechten om iedere klik van de gebruikers. Licenties op producten zijn echte cash cows’.

5 van de 10 best verdienende films in 2016 kwamen uit de stal van Disney. Frozen is de beste animatiefilm allertijden. Ook Star Wars en alle traditionele Disneyfiguren zorgen ervoor dat op het gebied van content Disney een van de meest waardevolle spelers is.

Cash voorraad Apple

Ook Samantha Greenberg, van hedge fund Margate Capital,  is voorstander van een overname: “Apple sprak al meermaals over de voordelen van exclusieve content. Met Disney zou Apple veel minder afhankelijk worden van zijn productcyclus. De koers/winstverhouding van Apple zou ook een pak hoger kunnen liggen na deze overname waardoor het bedrijf veel meer waard wordt.”

Ten slotte ziet Liberty Media topman John Malone ook een overname tussen de 2 giganten. Disney zou dan wel sportzender ESPN moeten verkopen. ESPN is louter op de binnenlandse markt gericht terwijl Apple een globaal merk is. Zonder ESPN zou Disney perfect in het profiel van Apple passen.

Het is uiteraard maar een gerucht. Maar de voordelen zijn enorm, voor beide spelers. Het is dus geen gerucht dat snel naar de geschiedenisboeken zal verhuizen.

Bron: Business Insider