Goud baar in de hand

Henry To is een beleggingsadviseur bij CB Capital Partners. Ieder jaar presenteert hij de grootste turnaroud kandidaten voor het volgende jaar. Zijn 3 voorspellingen voor 2016 stegen 21%, 42% en 99%. Voor 2017 heeft hij maar 1 kandidaat: goud.

To is een trader met meer dan 20 jaar ervaring. Zijn ervaring leerde hem dat het beter is om een dalend aandeel te shorten dan om een stijgend aandeel te kopen. Dat komt omdat dalingen snel en hevig zijn terwijl stijgingen lang en gemoedelijk gaan. Maar de snelle en hevige dalingen stoppen ooit … en dan ontstaan interessante turnaround verhalen.

De scherpe daling duurt meestal zo’n 12 maanden zegt To, de ommekeer vindt dan meestal plaats na 3 tot 5 jaar. Je kan dus de markt verslaan met aandelen die al 3 tot 5 jaar zwak presteren. Die aandelen maken het grootste kans om van momentum te wisselen.

Gezien de enorm hoge waardering van aandelen, richt Henry To voor 2017 zijn pijlen op de goudprijs. De goudprijs staat dit jaar op een winst van zo’n 7%, maar het gemiddelde jaarlijkse rendement van de laatste 3 en 5 jaar bedragen nog steeds -3% en -7%. Ondanks de forse daling sinds de zomer, keert het momentum.

Goudprijs 1Y bullion house

To ziet 3 redenen waarom 2017 een zeer interessant jaar kan worden voor goud.

# 1. Inflatiedruk

Donald Trump is van plan heel veel geld uit te geven om de economische groei terug op een hoger niveau te krijgen. In combinatie met een krappe arbeidsmarkt zorgt dit voor stijgende lonen en bijgevolg ook inflatie.

Ook China zorgt voor inflatiedruk. Jarenlang zorgde China voor deflatie, maar nu zoeken Chinezen steeds meer dekking tegen het leeglopen van de vastgoedbubbel in het land. Ze dekken zich in via grondstoffen waardoor de internationale grondstofprijzen stijgen.

# 2. Vraag naar goud voor juwelen herstel in China en India

De vraag naar goud voor juwelen maakt de helft uit van de globale goudvraag. Vooral in China en India is die vraag groot. Maar door een samenloop van omstandigheden ligt de vraag in China dit jaar op het laagste niveau in 7 jaar en in India in 13 jaar. De kans is klein dat deze omstandigheden in 2017 nog eens samenvallen.

# 3. Capitulatie bij de grootste goud-ETF

In de aanloop naar de Brexit-verkiezing vloeide er 3,7 miljoen ounces goud naar de grootste goud-ETF SPDR Gold Trust (GLD). Dat was een stijging met 13% tot 31,6 miljoen ounces. Sindsdien zijn er weer 4,1 miljoen ounces verdwenen. Het ‘slimme geld’ capituleerde en dit is dikwijls een sterk signaal voor een bodem.

Bron: MarketWatch

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER