War on goud

Peter Grandich is een minder bekende naam, maar de man heeft al een heel deel goede voorspellingen achter zijn naam staan. Recent kroop hij nog eens in zijn pen omdat hij ervan overtuigd is dat de goudprijs klaar staat voor een gigantische stijging. Dit wordt de grootste bull market in goud ooit, zegt Grandich.

Volgens Grandich groeien de redenen om goud te bezitten iedere dag. Dit zijn enkele sleutelelementen die hem doe besluiten dat iedereen op zijn minst een deel goud zou moeten bezitten.

# 1. Technische steun

De goudprijs handelt nog maar een 50-tal jaar als een vrije grondstof op de financiële markten. In die periode bewoog de goudprijs zich voornamelijk tussen $300 en $1.000. Toen de goudprijs door de grens van $1.000 schoot, begon een nieuw tijdperk. Na de piek van $1.920 in 2011 volgde een normale correctie. Traditioneel corrigeren activa tot het uitbraakniveau. En dat is precies wat goud deed toen de goudprijs in 2015 terugviel tot $1.050. Nu is de trend op lange termijn weer omhoog.

Goudprijs lange termijn

# 2. Fysiek goud gaat van west naar oost

Vroeger was het westen een bastion van fysiek goud. De laatste jaren is er een sterke tendens gaande dat het westerse goud naar het oosten verhuist. Voor wie de goudmarkt niet op de voet volgt, lijkt dit niet zo belangrijk. Maar door deze verandering kan men steeds moeilijker de papieren goudmarkt manipuleren.

# 3. De correctie heeft alle optimisme weggeveegd

De daling van $1.920 naar $1.050 heeft enorm veel schade aangericht bij de believers in goud. Rond het dieptepunt was er bijna geen enkele analist meer te bespeuren die positief was over het gele edelmetaal. De desinteresse voor goud is er nog steeds terwijl overgewaardeerde activa zoals aandelen en obligaties in de picture blijven staan.

# 4. Goud is de ultieme tegendraadse belegging

In de jaren ’80 werden aandelen voor dood verklaard en stonden de rentevoeten op obligaties op een historisch hoog niveau. Iedereen zou en moest goud hebben in die tijd. Nu is de situatie compleet het tegenovergestelde van 30+ jaar geleden.

# 5. Het financieel systeem wankelt

Of het nu de tikkende schuldentijdbom is, de negatieve rentevoeten, de valutaoorlog of het verlies van vertrouwen in de centrale banken … het financieel systeem wankelt als nooit tevoren. Wanneer deze reus op zijn knieën valt, zal iedereen goud willen hebben.

Bron: Peter Grandich

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER