geld verdienen met aandelen

2017 wordt naar alle waarschijnlijkheid weer een uitdagend beursjaar met hoge volatiliteit. In Europa staan er enkele belangrijke verkiezingen op het programma en in de Verenigde Staten neemt Trump zijn intrek in het Witte Huis. De Federal Reserve zal het beleid vermoedelijk verstrakken terwijl de rest van de wereld de geldkraan open laat staan. Boeiende tijdens als je het ons vraagt.

In welke aandelen moet je dan in beleggen in 2017?

Amerikaanse aandelen

Value Line Geometric Index

Krinsky, chief market technician bij MKM Partners, volgt de Value Line Geometric Index. Deze index bestaat ui 1.675 Amerikaanse aandelen. In tegenstelling tot de S&P 500 en de Dow Jones krijgt elk aandeel in deze index hetzelfde gewicht toegekend.

De S&P 500 is een index gebaseerd op marktkapitalisatie, de Dow Jones op de nominale beurskoers. Dit geeft een vertekend beeld. Door ieder aandeel een evenwaardig gewicht toe te kennen en de index dagelijks te herbalanseren, geeft de grafiek van de Value Line Geometric Index een veel beter beeld van de Amerikaanse aandelenmarkt.

De S&P 500 en de Dow Jones hebben de top van begin deze eeuw al lang achter zich gelaten, maar de Value Line Geometric Index nog niet. Dit betekent dat de opmars vooral werd gedragen door de grote aandelen, maar dat het merendeel van de aandelenmarkt is achtergebleven. Er is dus nog veel meer opwaarts potentieel aanwezig op de Amerikaanse aandelenmarkt. ONTDEK HIER >>

Russische aandelen

Russische aandelen

Russische investeerders juichen de verrassende overwinning van Donald J. Trump toe. Ze hopen met Trump als politieke leider van de westerse wereld op soepelere economische vooruitzichten. De Russische aandelenbeurs reageerde alvast hoopvol op de overwinning van Trump.

De Russische economie gaat gebukt onder westerse sancties door het conflict in Oekraïne. Westerse landen hebben de financiering van Russische banken bevroren, er is een embargo voor Russische militaire bedrijven en verschillende hooggeplaatste personen kregen een reisverbod. In combinatie met de lagere olieprijs zorgt dit voor een pijnlijke recessie in het land.

De reactie van de aandelenmarkt laat alvast het beste verhopen voor de Russische bedrijven. Met Trump als president van de Verenigde Staten hopen beleggers dat de sancties worden opgeheven, of op zijn minst versoepelt. ONTDEK HIER >>

Chinese/Groeilanden aandelen

Groeilanden

Aandelen uit groeilanden zijn niet alleen enorm goedkoop ten opzichte van de westerse markten, een belangrijk aantal landen ondergaan ook positieve fundamentele wijzigingen.Ten eerste is het aanmoedigend om te zien dat populistische leiders steeds meer plaats moeten maken voor leiders die structurele veranderingen willen doorvoeren.

In de ontwikkelde landen zien we de tegenovergestelde tendens. Argentinië en Brazilië hebben een nieuwe regering die meer marktgericht denkt. India zette in augustus ook een belangrijke stap voorwaarts met een enorme belastinghervorming. Beter beleid zorgt ervoor dat de risicopremie in deze landen daalt voor de beleggers.

Ten tweede zijn de activa in de ontwikkelde landen aan de dure kant terwijl de activa in de groeilanden goedkoop zijn.

Het is dus een kwestie van tijd vooraleer een shift van de ene kant naar de andere kant gebeurt. Gezien de veranderingen de laatste weken en maanden, lijkt die verandering stilaan te beginnen. Wie nu groeilanden links laat liggen, zal binnenkort opnieuw achter de feiten lopen. ONTDEK HIER >>

Goudmijnaandelen 

HUI

Het ziet er naar uit dat de correctie van de goudprijs achter de rug is. Specialist technische analyse Clive Maund gelooft dat de opwaartse beweging nog intact is en klaar staat voor een volgende spurt omhoog. In dat geval is dit het IDEALE moment voor goudmijnaandelen.

De laatste maanden werden goudmijnaandelen terug bij het huisvuil gezet. Op zich was dit niet onlogisch na de zeer korte en krachtige stijging tijdens de eerste 6 maanden van het jaar. Nu de correctiefase van de goudprijs achter de rug lijkt, kunnen goudmijnaandelen hun opwaarts traject verder zetten.

Goudmijnaandelen blijven – ondanks de correctie – de beste leerling van de klas in 2016. En daar kan nu een vervolg aan gebreid worden. De gemiddelde correctie in de stierenmarkt die begon in 2001 bedroeg 26%, daar zitten we nu dus al boven. 1/3 van de correcties waren groter dan 30%.

De HUI-index verdrievoudigde bijna in een half jaar, een daling van 30% is dan ook een welgekomen correctie om de zwakke handen uit de markt te schudden. Nu zijn goudmijnaandelen opnieuw gehaat. Je vindt amper nog een analist die er iets goed over kan zeggen (behalve bij Slim Beleggen). ONTDEK HIER >>

Marihuana aandelen

Marihuana index

Reeds 25 staten keurden medisch gebruik van marihuana goed in Amerika, in 4 staten is het recreatief gebruik van de softdrug al toegestaan. En daar komt Californië binnenkort ook bij. Deze goedkeuring is een echte gamechanger voor de marihuanasector. Californië zou als onafhankelijk land een van de grootste landen ter wereld zijn, de goedkeuring heeft dus een enorme impact op de jonge sector.

Nu Californië de legalisering van marihuana heeft goedgekeurd verDRIEvoudigt de legale markt in de Verenigde Staten. Analisten verwachten dat marihuana zelfs groter zal worden dan de befaamde wijnindustrie in de staat.

Momenteel bedraagt de legale marihuanasector in de VS zo’n $7 miljard. Door de legalisering in Californië kan dit groeien naar $22 miljard tegen het einde van dit decennium. Het verhoogt ook de kans dat de Verenigde Staten marihuana legaliseert op federaal niveau. 60% van de Amerikanen is daar voorstander van.

Door de goedkeuring in Californië komen er ook 53 leden bij in het Huis van Afgevaardigden die pro-marihuana kunnen stemmen. Vorig jaar kwam dit kamp slechts 9 stemmen te kort om een amendement in te dienen om federale inmenging in de materie te verbieden. ONTDEK HIER >>

Belgische en Nederlandse aandelen

Amsterdam Small Cap Index

In de huidige markt zijn smallcaps de ideale aandelen om op te pikken: grote beleggers kunnen zich er niet mee bemoeien en voor veel kleinere investeerders is de kennis simpelweg niet voldoende. Hierdoor ontstaan kansen.

Kleine ‘vergeten’ aandelen uit Nederland en België zijn een essentiële aanvulling op iedere aandelenportefeuille. Maar ook jonge, beginnende beleggers kunnen terecht bij deze aandelen. Het zijn dikwijls bekende bedrijven uit eigen regio. Je kan als het ware de groei van deze bedrijven vanuit je achtertuin volgen.

Omdat haast niemand naar dit soort aandelen kijkt, is het heel goed mogelijk dat je deze aandelen kan kopen met een forse korting. Nu in België de speculatietaks vanaf 01/01/2017 wordt afgeschaft, kunnen de kleine aandelen terug onder de aandacht komen, met het nodige koersgeweld tot gevolg. ONTDEK HIER >>