Sirin Labs is niet zomaar een producent van smartphones. Het is de producent van smartphones van de toekomst. Sirin ontwikkelde eerder al een ultra-veilige smartphone van $14.000. Nu komt het naar de markt met een smartphone op basis van blockchain, volgens het bedrijf de eerste in zijn soort.

Sirin bouwt een open-source, ultra-veilige smartphone die werkt op een onafhankelijk en vrij blockchain netwerk. De telefoon zou 256GB intern geheugen hebben, een 16 megapixel camera en werken met de Tangle technologie van IOTA.

Het toestel genaamd naar Finney, de eerste persoon die een Bitcoin heeft ontvangen, zal data en batterij kunnen delen. Het zal af en toe nog wel een kabel nodig hebben.

The Finney family of devices will be the first of their kind to be specifically designed for the needs of the blockchain generation, combining an ultra-secure blockchain-enabled environment, with the functionality and essentials of Android OS,”

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Hoewel dit nog een niche markt betreft, gelooft Sirin Labs erin dat blockchain en cryptomunten de toekomst zijn. Momenteel kunnen alleen de early adaptors het toestel gebruiken, maar op termijn moet dit een massamarkt worden.

De prijs voor de eerste blockchain smartphone ligt op $999. Dat is even veel als de iPhone X.

Bron: Futurisme

Image Credit: Sirin Labs