Elon Musk beste CEO ter wereld

Miljardair Mark Cuban zijn beste productiviteitstip is: ‘Ga nooit naar een vergadering tenzij er iemand zijn chequeboek boven haalt.’ Vergaderingen zijn enorme tijdverspillingen. Indien het niet anders kan, zorg dan dat de vergadering zo kort mogelijk is. Elon Musk heeft dit ook begrepen. Dit is hoe hij zijn vergaderingen ongelofelijk efficiënt maakt.

Op Quora stelde iemand de vraag hoe Elon Musk zijn vergaderingen zo efficiënt maakt. Het antwoord kwam van een SpaceX-medewerker…

Vergaderingen bij SpaceX waren redelijk zeldzaam. Afhankelijk van het werk dat je doet, zijn vergaderingen nodig of niet. Vergaderen om te vergaderen is in feite een zeer kostelijke aangelegenheid.

Alles komt bij Elon Musk neer op 1 ding (zoals gewoonlijk, super efficiënt) dat hij gezegd heeft tijdens een vergadering:

‘Je hebt nog niets gezegd, waarom ben je dan hier?’.

Dit is de essentie van een efficiënte vergadering. Wanneer je niets te zeggen hebt of wanneer je er niets te zoeken hebt, moet je er ook niet zijn.

Runt Elon Musk het beste bedrijf te wereld?

Vergaderingen zijn bedoeld om beslissingen te nemen of om mensen op de hoogte te brengen. In alle andere gevallen volstaat een e-mail om de inhoud van een vergadering te vervangen.

Je moet weten dat mensen die naar de vergadering komen geld kosten. Een ingenieur kost bijvoorbeeld al snel €100 per uur. Wanneer je 10 ingenieurs op je vergadering hebt, kost dat het bedrijf al snel €1.000 per uur. Voor dat geld moet het al een goede vergadering zijn.

Elon Musk bewijst steeds opnieuw dat hij een van de beste bedrijfsleiders ter wereld is. Zo liet hij recent in een tweet nog zien waarom Tesla een van de beste bedrijven ter wereld is. Niet lang daarvoor tweette hij ook dat hij een groot probleem zou oplossen, 6 dagen later lag de oplossing klaar om ontplooid te worden.

Wat Musk ook bijzonder maakt,  is dat hij oplossingen ziet waar anderen problemen zien. Dat is de kracht van een echte visionair. Musk is iemand die de wereld kan veranderen, ook de manier waarop vergaderingen worden gehouden.

Bron: Inc.