Netflix

Het aandeel Netflix heeft het niet onder de markt dit jaar. Zoals je op onderstaande grafiek kan zien, heeft het al een wilde rit achter de rug in 2016. Wall Street is ook verdeeld. Er zijn er die aandelen Netflix dumpen en er zijn er die Netflix kopen. Volgens RBC Capital Markets zien de meeste beleggers iets belangrijks over het hoofd.

Bij de laatste resultaten van Netflix viel vooral de trage internationale expansie op. Ook in de Verenigde Staten viel de groei van het aantal nieuwe abonnees tegen. Voor de ene is dit het begin van het einde terwijl het voor de andere slechts een hobbel in de weg is. Maar de algemene consensus is dat Netflix vooral problemen heeft om internationaal door te breken in de landen waar een groot deel van de bevolking geen Engels spreekt, zoals Rusland bijvoorbeeld.

Maar analisten RBC Capital Markets waarschuwen dat beleggers een belangrijk element missen.

Voordat Netflix aan zijn internationale verovering begon, beoogde het bedrijf een bijdrage van $500 miljoen uit zijn internationale business in 2016. Dit komt neer om een marge van 20% op 25,5 miljoen abonnees. Dit ligt in lijn met de winstgevendheid van Netflix in de Verenigde Staten in de periode 2012 – 2013.

Tot op heden zit Netflix op schema om deze internationale resultaten te behalen. Volgens RBC Capital Markets onderschatten de meeste analisten dan ook het potentieel van de internationale expansie.

Er is tot nu toe nog niet voldoende bewijs dat de internationale activiteiten even winstgevend kunnen worden dan de Amerikaanse activiteiten. Maar de bijdrage van $500 miljoen uit internationale activiteiten is alvast hoopgevend. Het is een signaal dat Netflix na de Verenigde Staten ook de wereld kan veroveren, aldus RBC Capital Markets.

Bron: B.I.