De euro

De euro wist in de maand maart ten opzichte van de dollar in waarde te stijgen. Ook al moest de euro tijdens de laatste handelsdagen van de maand nog wat terrein inleveren, toch draait het sentiment steeds meer in het voordeel van de Europese munt. Zo laten onder andere strategen van Societe Generale en Rabobank weten dat ze verwachten dat de euro de komende maanden flink terrein zal gaan terugwinnen.

eur-dollar

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is de beweging van de EUR/USD van de afgelopen maand in beeld gebracht. Tijdens de laatste drie handelsdagen kregen we nog te maken met een flinke prijsdaling, omdat er enerzijds goede macrocijfers verschenen in Amerika en anderzijds de verwachting van een Europese renteverhoging is afgenomen.

De Euro heeft ruimte tot $1,10

Tijdens de meest recent persconferentie van Mario Draghi, liet de president van de Europese centrale bank weten dat de Europese economie goed op schema ligt. Daarnaast liet Draghi ook weten dat hij wilde gaan vechten tegen een hogere inflatiestand. Deze woorden wisten destijds te zorgen voor een stemmingswisseling onder de beleggers. Terwijl een maand geleden er nog slechts een kans van 11% op een renteverhoging in december was ingeprijsd, bedraagt die kans op dit moment 50%.

Toch hebben diverse beleidsmakers binnen de ECB die verwachting de afgelopen dagen iets proberen te temperen. Toch geven strategen Chaigneau (Societe Generale) en Foley (Rabobank) ons het advies om de euro te kopen op de momenten dat de munt terrein moet inleveren. Foley laat daarbij weten dat ze rekent op een jaarstand van 1,10 bij de EUR/USD.