tesla

De elektrische autofabrikant Tesla wist in het jaar 2013 door te breken. Met haar sportauto’s wist zij heel wat harten te veroveren. Ook heel wat beleggers haastte zich om het veelbelovende aandeel te bemachtigen. De mensen die in dat jaar hebben geïnvesteerd in de elektrische autofabrikant, zullen er vandaag de dag geen spijt van hebben.

Tesla heeft de afgelopen jaren haar afzetmarkt te weten vergroten. Onder leiding van oprichter Elon Musk werden er daarnaast diverse succesvolle elektrische modellen op de markt gebracht. Ook steeds meer beleggers lijken door te krijgen dat Tesla geen ‘eendagsvlieg’ is.

Tesla weet in positieve zin te verrassen

tesla1

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat Tesla de afgelopen jaren op marktkapitalisatie gebied flink is gegroeid. Op dit moment komt Tesla in de buurt bij de grote jongens Ford en General Motors.

De weg hier naartoe verliep echter niet vlekkeloos. In november 2016 sloeg de paniek even toe, toen bekend werd dat Donald Trump de nieuwe president van Amerika zou gaan worden. Trump staat immers bekend als iemand die niets moet hebben van hernieuwbare energie en als gevolg daarvan hebben heel wat beleggers hun Tesla-aandelen verkocht.

tesla2

Maar, op de bovenstaande grafiek van MarketWatch is te zien dat de beleggers die bleven zitten, de afgelopen weken zijn beloond. Sinds de verkiezingsuitslag staat het aandeel immers meer dan 40% hoger!