Tesla Model X

In een nieuwe tweet laat Elon Musk zien tot wat het nieuwe systeem van de zelfrijdende Tesla in staat is. Het nieuwe systeem zal beschikbaar zijn in het nieuwe Model 3 en alle andere auto’s die in productie gaan.

In de video zit nog wel iemand achter het stuur omdat dat moet volgens de wet. Maar de Tesla rijdt feilloos over de autosnelweg en in landelijk gebied. De auto zet de man achter het stuur af waarna de Tesla zelf een parkeerplaats gaat zoeken en perfect achteruit inparkeert (iets waar veel mensen nog problemen mee hebben).

Kijk hier naar de indrukwekkende video …

De video kwam er enkele dagen nadat Musk benadrukte dat Tesla niet verantwoordelijk is voor de ongevallen die er gebeuren met het autoneem rijsysteem van Tesla. Enkel wanneer de fout aan het ontwerp ligt, wil Musk de verantwoordelijkheid opnemen.

De topman van Tesla vergelijkt de zelfrijdende auto met een lift. Wanneer iemand vast zit in een lift, is de maatschappij die de lift maakte ook niet verantwoordelijk voor het ongeval.

Ook vindt Musk dat de ongevallen met zelfrijdende Tesla’s veel te veel aandacht krijgen in de pers, zeker in vergelijking met de miljoenen andere verkeersdoden die er elke jaar vallen.

Bron: Business Insider